Nebankovka vymáha odo mňa 300 eur

sharpey
8. dec 2020

Ahojte potrebujem pomôcť ....ešte pred 10 rokmi či ako som si požičala 100€ aká mladá hlúpa ale ako som sa zamestnala strhli mi z platu a myslím že aj papier niekde mám že vyplatené všetko už dva mesiace mi vyvolávajú z tej mini pôžičky a vymáhajú ďalšie 300€ aj vyhrážajú súdom ale sms mi ukazuje ako spam volajú z niekoľko čísla aj 10 krát za deň aj email mi nesedí myslím že to bude podvod a povedala som Jim nech pošlú papier ani ten neposlali....ďakujem za odpovede

renatka1985
8. dec 2020

@sharpey kym ti nepride postou nic oficialne, tak to ignoruj.

sharpey
autor
8. dec 2020

@renatka1985 presne už dva mesiace nič neprišlo 🤷🏼‍♀️

panelacikova
8. dec 2020

@sharpey niekedy aj podvodníci skúšajú. dostanú sa nejak k tým "starým" údajom o pôžičkách a skúšajú nervy chudáka občana... držím palce, aby to bola jedna z tých vecí a nie niečo, čo by si bola pred rokmi zanedbala...

vikusjk
8. dec 2020

@sharpey pohladavka je premlcana po troch ci styroch rokoch, teda nemoze to byt ta stovka, ktoru si si pozicala. Ak by ju chceli vymahat, museli by uz v danej lehote (t.j. do tych 3 ci 4 rokov od splatnosti) urobit nejaky pravny ukon na predlzenie lehoty, napriklad kontaktovat pravnika a poziadat sud o vydanie platobneho rozkazu. Kazdopadne, toto by si mala urcite v poste, pretoze ani platobny rozkaz vydany sudom nenadobuda ucinnost, ak nie je doruceny. S velkou pravdepodobnostou ide o podvod. Pri najblzsom telefonate ich pekne popros, nech ta kontaktuju pisomne (zaroven - v pripade podvodu budes mat v rukach papier, alebo to mozes zverejnit atd) a upozorni ich, ze pojdes na policiu podat oznamenie o obtazovani. Zaroven, ze budes vec medializovat. Nebav sa s nimi viac a zloz, zablokuj si cislo a nedvihaj chvilu cudzie cisla. Drzim palce!

deti95060810
8. dec 2020

však ich nechaj, nech pošľú údaje na ktoré to máš akože poslať.... A potom k policajtom aj s ich údajmi....😉

sharpey
autor
8. dec 2020

@vikusjk oni doslova volajú stále z iného čísla neviem ako zablokovať taký spam

sandokanka36
8. dec 2020

@sharpey ignorovala by som to, isto to bude nejaky podvod, teraz takychto mini poziciek a kade coho je vela. pokial nic nepride oficialne, tak isto nikomu ziadne peniaze nedavaj!

kristinaanna
8. dec 2020

ked ti volaju nepredstav sa a povedz že majú zlé číslo

fokuska
8. dec 2020

@sharpey Vzdy ked zavolaju tak sa s nimi nebav, len povedz: poslite mi vsetko riadne doporucene - a zloz telefon. Urcite neposielaj nikde peniaze len tak na zaklade smsky, alebo telefonatu.

sharpey
autor
8. dec 2020

Ďakujem za odpoveď

vikusjk
8. dec 2020

@sharpey Tak im povedz, ze toto je obtazovanie a nahlasis to na policii. Ak su skutocne v prave, nech ta kontaktuju pisomne a ty sa spojis s advokatom. Toto by som im povedala a zlozila. Cislo by som asi dala do tych vyhladavacov a okomentovala ako obtazujuci telefonat.

sharpey
autor
8. dec 2020

Takto za deň dokážu

savoya
9. dec 2020

Najlepsie co treba naozaj urobit je,ze si nikdy v zivote od nebankovky nic nepozicias.Nikdy.