Zdravím
Je možné že by môj manžel mohol niekde zobrať pôžičku keď mal pred rokom exekúciu ktorá už je splatená. Nejaká nebankovka aj môže byť
@youngmommy98k a potrebuje si zas komplikovať život? A vlastne aj tebe, keďže ide o manzela
Pravdepodobne nie. Nebankovky majú tiež prístup k bankovému registru. Aspoň tie oficiálne fungujúce na našom trhu ako Homecredit. Možno dá max nejaký úžerník, čo si výrube 50% úroky.
Kedysi som pracovala v nebankovke a nie, neda pozicku, ak je zaznam v registri. Uz davno to nefunguje tak, ze nebankovka da komukolvek. Tiez sa musi riadit platnymi nariadeniami a cloveka si prelustrovat.
Pozicku poskytne jedine niekto nacierno, kto si moze vyrubit obrovske uroky
dnes su k dispozicii dva registre - SRBI (bankovy) a NRKI (nebankovy), v oboch registroch su informacie o bankovych, nebankovych uveroch/zavazkoch, kazdopadne zalezi od toho z akeho dovodu tu exekuciu mal, ak nebola spojena s uverom, nema byt preco zaznam v uverovom registri a ak je uz exekucia ukoncena a aktualne voci povinnemu nie je vedene aktivne exekucne konanie a nema negativny zaznam v registroch, tak by mu ten uver mohli dat
kazdopadne vzhladom na to, ze uz exekuciu mal (aj ked nevieme dovod), neviem, ci to je dobry napad 🤷♀️
Ano,je to bohuzial mozne. A v pripade nesplacania to moze byt kludne strhavane z tvojej mzdy. Tak aspon viem ja.
Nie