Názor na novú daň

25. júl 2024

Nazor na tu novu daň ktora možno bude? že budeme platit za výber, prevod a v podstate hocijaký pohyb oeňazi na učte?

vsetkounas
25. júl 2024

Písali že nič také nebude že to je hovadina kým to není schválené načo to riešiť aj tak to neovplyvnis či ideš robiť protesty.

dominikamacakova
25. júl 2024

Je tu už asi päť takých tém

alickapusinka
25. júl 2024

za chvíľu už budeme platiť za vzduch ktorý dýchame a aj vydýchujeme.

ellca123
25. júl 2024

Už platíme ...od r.2012 Fico dal daňový odvod bankám....vtedy nám zvýšili banky všetky poplatky
Ak máš hypotéku či úver isto vieš

No a teraz chce viac....a viac a ešte....

sara07
25. júl 2024

@vsetkounas písali že to bude len pre banky a pre firmy , že akože ludí sa to udajne nedotkne
lenže naposledy ked zdanili banky , prenieslo sa to do poplatokov atd
hádam nik neuverí že celu dan budu znašat len firmy a len banky
potom je ešte v hre dph ale to je nepopulárne lebo to hned svieti na cenovkách v obchodoch

sara07
25. júl 2024

osobne si myslím že si mohli odpustit oslavu starých slovakov, oslavujem ked na to mám alebo skutočne skromne a dá sa to
okresať štátnu spárvu a xy asistentov, aby niekto mal až 3 to sa mi zdá dost ako
štát by mal na svojich vydavkoc šetriť, zaujímalo by ma kto platí a prevadzkuje napr , neviem ako to nazvat správne rekreačné budovy v tatrách pre štátnych uradnikov , teda rozhodne nie su malé
možno zrušit nejaké štátne sviatky , to by dost pomohlo
cestovne zdarma vlakom by som dala systémom každy dôchodca má narok za rok napr 500 km , pretože si kupia listok , ale prší tak sa nikde nejde , hlavne smer podhájska alebo turčianske teplice , lebo bola zmena počasia, no načo by sa unuvali to rušit, takže štát cvaká vlastne za čo

viestta
25. júl 2024

@sara07 presne, bankove poplatky sa premietnu do ceny kazdeho tovaru, tak ako sa prenesie do ceny kazdeho tovaru zvysenie cien elektriny, zvysenie cien za pohonne hmoty, zvysenie ciem za dodavky tepla... Tak ako sa prenesie do ceny rozka zvysenie minimalnej mzdy, zvysenie cien plynu, muky, jedlych tukov, nafty....
Kto uz veri tomu, ze sa ho takyto zasah nedotkne? Kto uveri tym klamarom, ze toto sa beznych ludi nedotkne?

sara07
25. júl 2024

@viestta stále tu nájdeš zaryté zaláskované babenky ktoré veria, a obhajuju blaho štátu a systému lebo všekto je OK 😍 aj ked si myslím že sú skôr platené ako byva zvykom, však oni sa tym už ani netaja

viestta
25. júl 2024

@sara07 nemusia byt ani zalaskovane, staci, ze nemaju sajn o fungovani ekonomiky ako takej, potom tie kaleraby zozeru aj s vnatou a korenom.

zeldia
25. júl 2024

Takáto ako popisuje autorka dan za vyber z bankomatu a prevod ani vlada čarodejníkov nedokáže schváliť. Dôvodom je že banky sú komerčne a my sme zákazníci komerčnej banky pri schváli dane za vyber (ktorá samozrejme sa neschváli) zruším účet a zamestnávateľovi nahlasim nové číslo uctu ktorý si otvorím online v hociakej členskej krajine EU napríklad v Nemecku.
Ale áno banky vedia by zdanené, ale majú dosah len na tých, ktorých môžu vydierať a teda tých čo majú hypotéky a tam sa už dá čarovať vseliako. Toho skurveneho koňa na ktorom vedúci ide do pekla bude jednoducho treba zaplatiť.

ellca123
25. júl 2024

Inšpiroval sa v Maďarsku,tam to funguje roky...omg

mikadooo
25. júl 2024

Že sa opäť vráti doba kešu. Raz za mesiac si vyberieme výplaty z účtov a budeme mať lóve doma v ponožkách. Teda - keď naprší a uschne.

rozculena
25. júl 2024

@zeldia to by si potom každý otvoril účet mimo SR.Také jednoduché to nebude.

andrea_82
25. júl 2024

@vsetkounas ked to bude schvalene, potom bude neskoro to riesit. Treba sa dopredu ozvat, aby im bolo jasne, ze ludia budu protestovat.

lonely66
25. júl 2024

môj názor je, že toto vypustil nejaký chorý mozog. tento nápad. ja len dúfam, že ak toto niekedy niekde prejde, že konečne sa zmobilizuje drvivá väčšina Slovákov, ktorí pôjdu nie že do štrajku, ale do revolúcie. lebo tieto choré nápady už nemajú obdobu.

lonely66
25. júl 2024

@viestta ja si myslím, že v mnohých prípadoch ide o kombináciu. aj sú zaláskované + nemajú ani šajn o týchto otázkach. potom nečudo, že sme, kde sme.

zeldia
25. júl 2024

@rozculena zrušiť ucet v banke je veľmi jednoduché (ak na úcte nie je dlh) zriadiť účet je ešte jednoduchšie v inej banke. Z toho dôvodu taketo zavedenie dane nebude.

zeldia
25. júl 2024

@lonely66 nie toto vypustil veľmi sikovny mozog. Je to blbost, ktorou sa prekryje iné oveľa väčšie svinstvo😉

rozculena
26. júl 2024

@zeldia ja nepíšem,že je zložité zrušiť účet a urobiť si nový.Ja píšem,že nebude jednoduché obísť túto daň a určite sa to nebude dať vytvorením účtu za hranicami.

ekira1
26. júl 2024

@andrea_82 a vláda si to príde prečítať na koníkovi, či sa niekto ozval, alebo nie..

jaga18
26. júl 2024

Až dobre viem, v Maďarsku to funguje už roky. Teraz zvyšovali túto daň z 0.02 % na 0.05%

andrea_82
26. júl 2024

@ekira1 a kde som napisala, ze kon je jedine miesto, kde to treba riesit? Ved toho bol plny internet aj tv, ze sa ludia zacali ozyvat, ze to je blbost. A zrazu ministerstvo zacalo svato-svete tvrdit, aky je to hoax a ze oni nic take neplanuju.

viestta
26. júl 2024

@ekira1 nie, nemusi si prist pan funancminister citat na Kona. Ci si myslis, ze ludia diskutuju len na Koni?

sara07
26. júl 2024

@ekira1 😍😂no konkrétne nie ale platí firmám prachy aby jej urobili prieskum na danú tému a na mk to tu nie raz bolo a pan minister dostane len dáta a grafy v kocke
a na náhody a zhody okolností neverím , asi najviac to reznovalo obedami zdarma pre deti, začiatok bola fotka že väzni majú obedy zdarma a deti nie a potom boli rôzne diskusie , a hla o tri mesiace už boli obedy zdarma teda akože zdarma - cvakame to tak či tak ale platíme stále vyššie režijné poplatky ktoré dovtedy neboli

jednoduchomaria89
26. júl 2024

@sara07 asi tak , najviac prachov ide na štátnu správu, ktorej počty zamestnancov sa stále navysuju , ale akosi to nemá vplyv na kvalitu života bežného človeka ,a tiež 13.dochodky kadekomu , malo sa to dať ľuďom s najmenším dôchodkom, hneď by tam boli úspory , a nie nonstop vymýšľať dane, poplatky pre pracujúcich , navyšovanie platov t.j. 4000 netto ministrom bez výsledkov ,renty atď

nerko
26. júl 2024

Nastane doba cashu. A budeme viac platiť za tovary a služby. Čo na to Fico a Pelle voličky? 🙈🙉🙊

sara07
26. júl 2024

@jednoduchomaria89 nechápem načo potrebuje dôchodca čo má nad 1000€ ešte 13 dôchodok skutočne nechápem
prečo to nejak neodstupnuju , nehovoriac že si na ne museli požičat
za mna táto banková dan nie je dobry napad , už teraz platíme na poplatokoch dost a to sme začinali na učte bez poplatkov zrazu nesplname už nič
radšej keby prestali dotovat elektrinu, plyn, hypoteky načo ,len prelievaju prachy
aky to má vyznam dotovat hypoteku a pritom uvalit dalšiu dan na banky už teraz máme zase dan 30% pre banky ktoru v europe nik nemá , to je len také tu zaplatame aby sme tu mohli zobrat
ak to urobia vyberiem naraz a ano ako dakedy pekne keš všetko a ono ked to máš keš platit tak nejak to viac boli minaš menej
takže zase dph im padne 😂 no chlapcom nezavidím ale čo si navarili to maju
nech radšej zdania viac sladené napoje a cigarety, tabak alkohol to urobia lepšie

ellca123
26. júl 2024

@sara07 dochodca je volič ...
Aj keď okolo mňa dôchodci ich nevolia,
u nás ich volia sklamaný 50tnici a zelaju si ,aby táto vláda konečne urobila poriadok,no chápem že sú naštvaní na opatrenia počas covidu

Nesúhlasím len vysvetľujem a snažím sa pochopiť ....nie ja už ničomu nerozumiem

pieksamaki
26. júl 2024

@alickapusinka to už platíme.....len v skrytosti

alickapusinka
26. júl 2024

@pieksamaki strašne fakt to čím dalej tým horšie