Navýšenie hypotéky počas fixácie

leka29
23. apr 2022

Ahojte navysoval niekto z vás hypotéku ?
Dá sa navýšiť aj počas doby fixácie ? Čo vsetko to zahŕňa ? Je jednoduché to navýšiť keď už mame existujúcu hypotéku ? Alebo sa to schvaľuje podobne ako pri žiadaní hypotéky ? Nečakali sme že tie ceny na bývanie sú až take vysoké a nevychadzame 🙈🙈🙈

aduskatt
23. apr 2022

Bude to prechádzať zasa schaľovaním, musíte mať dostatočný príjem, dostatočnú výšku zabezpečenia, ktorú bude banka akceptovať,....

cherry_cherry
23. apr 2022

@leka29 ano, da sa aj pocas fixu. Bude sa ale musiet zaplatit zmluvna pokuta (max. 1% z dlznej sumy). Niekedy ju odpustia. Prechadza to uplne rovnakym schvalovacim procesom ako povodna hypoteka. Rovnako bude treba novy znalecky posudok.

petamich
23. apr 2022

este takto by som doplnila - hypoteka ako si to (asi) predstavujete sa navysit neda, z pohladu banky sa ziada o novy uver, ktorym sa splati povodny + nova cast, cize ako pisu dievcata nado mnou, prechadza to standardnym schvalenim, dokonca aj znalecky posudok uz mozno bude potrebny novy (zalezi od banky a ako stary ZP akceptuje)

leka29
autor
23. apr 2022

Dakujem pekne . Vobec sa v tom nevyznám a zatiaľ len zvazujeme ako dalej , keď nám schybne par tisic .

sasa1310
23. apr 2022

@leka29 a kvôli čomu vám chýbajú peniaze? Chcete kúpiť inú nehnuteľnosť?
Lebo mi príde zvláštne, že teraz nevychádzate a aj napriek tomu chcete navýšiť úver.

aduskatt
23. apr 2022

@leka29 kolko orientačne by cca mohlo chýbať?

leka29
autor
24. apr 2022

@sasa1310 brali sme hypotéku na kúpu a rekonštrukciu a chceli sme svojpomocne prerábať ale čas nás tlači a volali sme firmu . Tak treba oeniaze navyše . Inak by sme vyšli

leka29
autor
24. apr 2022

@aduskatt 5tisic cca

maribell
24. apr 2022

My sme si dávali. Ako píšu vyššie, žiadalo sa o nový úver, ktorým sa vyplatil pôvodný a zostali ešte peniaze nazvyš. Mali sme na výber nový znalecký (kde by sa cena nehnuteľnosti posunula úplne niekde inde) alebo iba ich odhad ako nehnuteľnosti stúpajú... nám sa nechcelo zháňať znalca, a vychádzalo nam to aj bez neho v pohode tak sme si vybrali túto možnosť.. akurát sme museli poslať pár fotiek domu 👍 .. potom som musela ísť znova na kataster vložiť záložné právo na novú zmluvu... Celé to trvalo asi necelé dva týždne ..

aduskatt
24. apr 2022

@leka29 tak to by nemusel byť problém riešiť aj viacerými spôsobmi