Dobrý večer, chcem sa spýtať. Potrebujem navýšiť moju hypo o 6000€. Za mesiac mi končí fixácia. Hypo som brala pred 2 rokmi sumu 48000€. Nehnuteľnosť ktorou ručím má hodnotu podľa banky 160 000 €. Ako prebieha navýšenie hypotéky? Treba znova znalecký a ísť zasa na kataster? Nedalo by sa to nejak bez nutnosti znovu riešiť znalecký atď ? Vďaka
netreba nic, len poziadat
a treba rata s tym, ze uroky su vysoke teraz
Hodnota nehnutelnosti prevysuje vysku hypoteky cize nepredpokladam, ze by ti znova trebalo znalecky posudok. Mozno sa bude posudzovat vyska prijmu pretoze po zvyseni urok. sadzieb + navyseni hypo musi banka posudit ci budes schopna novu vysku splatky platit. Ak mas dostatocny prijem tak no problem.
Ak to chces riesit tak sa poponahlaj pretoze Powel aj Lagarde-ova avizuju, ze sa sadzby budu znovu dvihat. O kolko bazickych bodov, to sa bude odvijat od inflacie.
my sme navyšovali pred rokom po 5 rokoch a bolo treba aj nový znalecký aj kataster
Treba požiadať a povedia ti. A čím skôr nech to stihnete k refixu. Znalecký od nás žiadali tento rok aj kvôli prenosu hypo inde, ale môže byť dôvod aj reálne iná hodnota nehnuteľností ako pred 7r. Čiže fakt sa treba v banke opýtať.
Nam sama banka ponukla navysenie, nic neskumali, lebo sme platili pravidelne, za navysenie, bol lepsi urok.
@simca06022011 presne hodnota našej nehnuteľnosti za tie roky stúpla o 100 000,- takze znalecký bol na mieste
Ono hlavne bude treba opäť preskúmať tvoj príjem. Lebo ideš navyšovať + budeš mať úplne iný úrok už
Ahoj, to zalezi aj od banky. Kolko rokov akceptuje znalecky posudok. Ak 5 rokov tak nemusis robit znalecky posudok a myslim, ze ak nemenis banku tak ani kataster nemusis riesit, ale toto neviem na 100% ja som si brala vo fio banke uver, v papieroch ktore som dolozila na kataster, som mala uvedenu aj vysku hypoteky.