Chcem sa spýtať za známu. Vracia sa po 15 rokoch na Slovensko zo zahraničia. Bola riadne odhlásena zo Slovenskej zdravotnej poisťovne, keďže pracovala v zahraničí. Ako to teraz bude po návrate s prihlásením na ZP? Musí zdokladovať celých 15 rokov alebo len nejaké posledné obdobie?
Ďakujem.
Nepises v akej krajine bola ale zdravotna poistovna danej krajiny jej vyda potvrdenie o dobach poistenia. V at sa vola Versicherungsdatenauszug. A s tym sa preukaze na sk v poistovni. Inak ak sa bude hlasit aj na urade prace, nech si poziada aj o formular U2.
Nemusi,ale mala by sa poistit co najskor po skonceni poistenia v zahranici (osobna skusenost, ale moje poistenie zaniklo v 1996, realne sice trochu neskor ale ta poistovna neexistuje uz davno a papiere co mi ostali du vypisovsne rukou a uz nic na nich nevidno), jedine, ze mozno uz n jej lekar neordinuje a karta skoncila na VUC alebo niekde inde… moja zmizla neviem kde. Moj lekar zomrel a posledna osoba co mi mohla dat nejake Info uz tiez. Nakolko tu neostaneme viac ako par rokov, tak je to aj jedno.