Dobrý večer poprosim niekoho o radu. Počas koronakrizi som bola s dcérou doma na OČR. V marci mi kocila zmluva a dalej mi ju nepredlzili. Zajtra sa otvaraju škôlky a mala mi tam nastupuje. Pani doktorka ma vypise na PN na rizikové nakolko som tehotná a rodim uz v auguste. Budu mi to akceptovať? Ked prejdem z očr na pn? Plati pre mna este ochranná lehota?
@zalka takže to nevadi ked ukoncim ocr a nastúpim na pn? Dakujem za odpoveď
@adkamajorosova nie nevadí, nezabudni si pýtať potvrdenie od gynekologa o tom, že si v čase skončenia PP bola tehotná.
@zalka a to potvrdenie mam dat kam? Ak dobre viem pn sa bude posielat uz len na socialnu poisťovňu nie?
@adkamajorosova áno je to príloha PN .. lebo na PN nastupuješ v OL
@adkamajorosova áno PN a to potvrdenie odniesť do SP.
@zalka ja som z kosic a zamestnávateľ patri pod BA aj teraz som cestne vyhlasenia posielala do BA. Mam aj pn poslat do BA? Na SP?
@adkamajorosova áno lebo aj na PN uvádzaš posledného zamestnávateľa
@zalka ďakujem krásne za každú odpoved veľmi ste mi pomohli 🙏🙏🙏
Ahojte. Mne koncil PP 7.7.2020.
8.7.2020 som na bola evidovat na UPSVaR
Od 9.7. Som na Pnke.
Dr mi povedala, ze mam si urobit fotokopiu z marodky. Marodku zaniest byvalemu zamestnavatelovi a kopiu na urad prace. Len teraz neviem. Netreba to zaniest na SP??? Ci treba hlasit Pn aj na UPSVaR? Alebo len SP?
@kattky treba hlásiť SP
@adkamajorosova ak si v den skončenia PP bola tehotná, tak áno, máš 8m OL počas kt. môžeš nastúpiť na PN a pozor na MD nastupuješ presne 6t pred termínom pôrodu. Nie skôr , nie neskôr ... z OL sa nastupuje 6t.