Nárok na dávky rozvedenej s 2-ročným dieťaťom

21. jan 2023

Ahojte, chcem sa spýtať tu kompetentných, na čo má nárok rozvedená matka s 2 ročným dieťaťom? Matka poberá iba rodičovský príspevok 310€/mesačne, býva s dieťaťom v byte na ktrom je hypo a finančne jej to nevychádza platiť. Ex raz platí, raz nie 100€ mesačne. Ďakujem vopred za rady!

mogaa
21. jan 2023

len na výživné, treba si ho dať stanoviť súdom.... môže žiadať výživné aj na seba....dieťa do jasiel a matka do práce, inak to nevidím....štát za ňu nebude platiť hypotéku, lebo je rozvedená...treba sa dohodnúť s ex čo s bytom a urobiť vyrovnanie majetku...viem že sa na to nepýtaš ale treba to riešiť čo najskôr, kým ti to prerastie cez hlavu, lebo z toho sa nevyhrabeš....možno skúsiť v banke požiadať o pozastavenie splátok hypetéky, kým sa zamestnáš, ale tam musí byť hypo na teba....

lucylaw
21. jan 2023

Má nárok na rodičovský + prídavky na dieťa,ak nemá výživné určené súdne,nech si ho nechá určiť a keď chlap raz nezaplatí,môže ho dať k exekútorovi,prípadne si vybaviť náhradné výživné,tam ale neviem,aké sú podmienky. A hlavne má nárok dať dieťa do jaslí/do škôlky a ísť pracovať,to,že rodičovská je do 3 rokov veku dieťaťa neznamená,že tie 3 roky musí byť doma.

liljana
21. jan 2023

Sud na ex a ona do prace. Niekoho k sebe zobrat do podnajmu? Ist byvat k rodicom a byt nech splacaju najomnici?
Stat nikomu neplati hypoteku, lebo sa vlastnou vinou dostal do financnych problemov. Keby ludia rozmyslali predtym, ako maju dieta. Vytvorit si rezervu, zohnat byvanie, rozmyslat, s kym maju sex a dieta. A snazit sa trochu zlepit vztah dohromady pri problemoch a nie sa hned kvoli vsetkemu rozchadzat, aspon kym pojdu do prace. Tak by nemuseli riesit, ako zit z rodicovskeho s malym dietatom.

lesana25
21. jan 2023

Ma nárok ísť do práce a dieťa dať do škôlky/jaslí, dať postrážiť príbuzným, kamoškám atď.. Samozrejme jednoduchšie je pýtať od štátu, ako keby on bol on zodpovedný za zlý výber chlapa.

janka2501
22. jan 2023

A co by chcela, dieta do jasiel,ona do prace, a riesit vyzivne, a predaj bytu,popripade hypo na seba , a ex vyplatit