Nedávno sme sa presťahovali blízko k rakúskym hraniciam a ja uvažujem že tam skúsim zájsť na nákupy potravín. Je tu niekto kto s tým má skúsenosti? Kde sa oplatí nakupovať? Je pravda že sú tam kvalitnejšie potraviny? Nejaké rady a tipy? Ďakujem vám.
Ja uz na Slovensku kupujem asi len Demänovku a medovinu.
Vazne...
Kvalita neporovnatelna,cenovo tiez-ved na Slovensku su ceny ako aj tu v At...
Cez vikendy su vzdy zlavy na vybrane potraviny...
A fakt vies,co kupujes.
Ja myslim,ze je to prave aj na bezne denne nakupy..
Ved ked tu zijes..
Skus a sama si najdes casom co ti vyhovuje.
Inak o tomto uz je tu dost diskusii.
Pohladaj cez lupu
Niečo je lacnejšie, nieco drahšie napríklad mäsové výrobky.
Ale majú veľké balenia výrokov vrátane mrazených. Rôzne akcie.
Do hofera odporucam a oplati sa urcite ako co 🙂 niektore veci maju super skus a uvidis
My chodime kupovat horcicu, cukor, dzusy, mydla tekuté...majonezu a podobne
Drahoba hlavne mäso kuracie bravčové. Drahé sú aj salámy nakrájané vakuovo balené aj slanina poľa mňa sa tam na tieto potraviny neoplatí ani chodiť a to som chodil nakupovať do Lidla. Bila tam je ešte drahšia možno až najdrahšia zo všetkých obchodov. Hofer je taka stredná cesta. Na to aby si nakúpila lacnejšie budeš musieť pobehať viac obchodov ako to niektorí robia na Slovensku že niečo kúpiš tam a niečo tam. Ale veľký cenový skok nerátaj
Ešte aj Nemecko je lacnejšie oveľa ako Rakúsko rozdiel v cene aj 0,30 - 0,50 centov. Pracujem v zahraničí tak viem nemám to vymyslené viem sem dať aj bločky z obchodu v Rakúsku a vieš si porovnať ceny
Ceny je už minimálny rozdiel... Kvalitnejšie je mäso a mäsové výrobky ale zato výrazne drahšie. Za 15 rokov som nedokázala nájsť náhradu za majonézu, Tatarku, horčicu a syrokrem... Naša milovaná treska 😛...všetko toto trepem zo SVK... Asi som moc nepomohla 🫣 treba skúšať... Ja tvrdím ze tu je lepšie len mäso, čokoláda a drogéria teda okrem devy, horalky, dru tyčiniek a spol.) náš slovenský chlieb a rožky sú omnoho lepšie ... Sladké pečivo zase tu ale aj si priplatiš... Takže asi tak nejako...
Niečo lacnejšie, niečo drahšie, kvalita väčšinou rovnaká. Všeobecne čerstvé pečivo, zelenina, ovocie, mäso je drahšie, ale oplatia sa mnohé mliečne výrobky (nie všetky), sladkosti, rôzne trvanlivé potraviny ako musli, cukor, korenia, oriešky a pod., hotové jedlá alebo mrazené, čiastočne drogéria. Keď sa u nás zmení DPH tak možno už bude na veľký nákup väčší rozdiel. Najradšej chodíme do Sparu, celkovo tam nakupujeme skôr kvôli väčšiemu výberu, nie kvôli cene ani kvôli kvalite. Manžel tam pracuje takže by tam mohol nakupovať stále ale na bežné denné nákupy to nie je, skôr tak raz za pár mesiacov kúpiť trvanlivé veci čo vyjdú lacnejšie a pár takých čo sa tu ťažšie zháňajú.