Nákup na splátky po osobnom bankrote

10. aug 2022

Zdravím, chcem sa opýtať či si môžem kúpiť sedačku na splátky? Som po bankrote 3 roky aj 2 mesiace ďakujem

paulinam99
10. aug 2022

Jeden bankrot nestačil ? Netreba osud pokúšať opäť, či ?

autor
10. aug 2022

@paulinam99 pýtam sa či sa to dá, som zamestnaný, všetko platím včas.

paulinam99
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
falbala132
10. aug 2022

a co tak si tu sedacku kupit az ked si na nu nasporis?

gleep1
10. aug 2022

Radšej si “kúp na splátky” nejake kurzy finančnej gramotnosti.
Alebo nemusis, sú na nete zadarmo.
Vážne je sedačka taká dolezita že tu ju treba na splátky? Radšej si pozri bazárové čo dobre vyzerajú a sú za smiešne cely. Na takú budeš mat za 2 mesiace sporenia.

derdia
10. aug 2022

@gleep1 sedacka je nieco co by som z bazara nikdy nekupila a aj konkretne vsetko kde si ludia davaju svoj zadok.
Ved tam sedavaju nahi, sulozia, jedia, spia, fajcia, piju... A bohvie co este. A ja si ju mam kupit?
Ani zadarmo.

gleep1
10. aug 2022

@derdia existuje aj profesionálne čistenie a stále to vyjde neporovnateľne lacnejšie ako Nová. Každopádne, nenútim ta kupovať si sedačku z bazaru a ak nechceš tak si ju nekupuj. Ani ja by som nekupila. Tak isto ako by som nikdy nekupila na splátky. To je idiocizmus kupovať sedačky na splátky.

dievcacitajucelist
10. aug 2022

@gleep1 Prečo by to bolo "idiotske" kupovať na splátky? To čo su bludy? Ja mám na splátky kúpených pár spotrebičov....

noami12
10. aug 2022

Nedá ti nikdo nič, si už v registri myslím ze až po nejakých 5 rokoch po bankrote ale to si niesom istá v tomto som laik 🙂 ak sa mýlim nech ma niekto opraví 🙂
Inak v mobelixi majú hocikedy veľké akcie, ja som tam kupovala sedacku po zľave za 500 euro, predtým stala 1150 euro 🙂 co tak počkať na takúto akciu a zbytočne sa nezadlžovať?

gleep1
10. aug 2022

@dievcacitajucelist preto je to idiotske lebo len idiot kúpi niečo take na splátky. Asi by si mala nejake tie relácie a podcasty o financiách pozrieť aj ty.

slniecko66
10. aug 2022

@gleep1 niekto tu ma dnes "dobru" naladicku 🤣 co sa dnes nedozviem..
A preco je to prosim take idiotske? Rada sa priucim vidim, ze mas dostatok znalosti 🙂

miroslava21
10. aug 2022

Kupis na splatky, aj uver ti daju

gleep1
10. aug 2022

@slniecko66.rozumný človek si vytvorí finančnú rezervu- na prípad že sa mu napríklad pokazí práčka, pre prípad vyhodenia z prace a podobne.. Po vytvorení finančnej rezervy začne šetriť- investovať. Lenže keď máš chujoviny na splátky, takto ti na to ostanú peniaze.
Akože sorry dievča, ale zobrať si take prkotiny na splátky je vrchol finančnej negramotnosti a ak nechápeš tomu prečo, zapni si Google, navstiv knižnicu požičaj si knihy a chod sa vzdelavat. Za seba, svoje vzdelanie a finančnú situáciu si si zodpovedná ty a nie ja. Ja ta tu vzdelavat nepotrebujem 😉

valeria_h
10. aug 2022

Pochopím len jediný dlh a to hypotekárny.

slniecko66
10. aug 2022

@gleep1 no zasnem ty si mi aka mudra 😂 toto je na dlhu debatu.. a nemam naladu ani cas to s tebou riesit.
Namiesto tych knih radsej otvor vino, cokoladu a trosku sa ukludni 😉😉😉😉😉

dievcacitajucelist
11. aug 2022

@gleep1 🤣🤣🤣🤣 ty si ale vtipná

hellwant
11. aug 2022

@gleep1 tvoj problem je, ze v kuse urazaš, ano spravne si napisala to o fin. rezerve a to, ze je financne negramotny/tná. Ale nie je idiot, mnohi nedostali zaklady od rodicov, niektori môžu byť siroty a uz vôbec netusia a mnohych to nenapadne, ze cosi ako clanky o fin. gramotnosti sú, jednoducho rozmyslaju o inych veciach.Myslia si, ze nevychadzaju s peniazmi, lebo je vsetko drahe. Potrebuju ludi aby im to povedali, nakopli ich.

dievcacitajucelist
11. aug 2022

@hellwant Ona uráža ľudí, lebo je sama idiot...kopec ľudí poznám, čo si kúpia práčku, mobil, auto a pod. na splátky a čo to sú hneď finančne negramotni??? Ja mám byt, auto, finančnú rezervu....som finančne gramotna...ale keď vidím niečo čo by sa mi hodilo do domácnosti (vyberám si kvalitne produkty s dobrými recenziami) a MOMENTÁLNE nemám dostatočnú hotovosť tak si to vezmem na splátky. Finančne produkty sú pre ľudí len ich treba využívať s rozumom.

valeria_h
11. aug 2022

@gleep1 Ty si ale jedovatá, to snáď nie je možné.

gleep1
11. aug 2022

@hellwant prepáč ale ja si nemyslim že niekoho urazam. Ja som napísala že je podľa mna idiotske zobrať si niečo čo človek naozaj súrne a životne nepotrebuje na splatky. Keď sa v tom niekto našiel, čo sa samozrejme našiel, tak som takým dala radu- pozrieť si niečo čo zvysi ich finančnú gramotnosť. Nikomu som tu priamo nepovedala že je idiot a do nikoho som sa nenavazala. Na rozdiel od dalších čeleniek diskusie
@dievcacitajucelist
@valeria_h
ktoré ma tu priamo urážajú a myslia si aké sú ony dobrucke a ja som zla.
Akože vážne? Áno, je pravda že som arogantna, že som podala radu arogantne. Ale možno, dúfam, to niekomu pomohlo a možno niekto predsa len natukal do Googlu niečo čo mu vyhodilo dobre stránky, články alebo podcasty o financiách.
Zato by ma zaujimalo k comu boli a komu pomohli tieto súdy o mne od zaručene milých a slušných dám 🙂

dievcacitajucelist
11. aug 2022

@gleep1 Veď ty si mňa AKO PRVÁ označila za "idiota" tvoja odpoveď : dievcacitajucelist preto je to idiotske lebo len idiot kúpi niečo take na splátky. Asi by si mala nejake tie relácie a podcasty o financiách pozrieť aj ty.

gleep1
11. aug 2022

@dievcacitajucelist nie, nikde som teba konkrétne za idiota neoznacila. Pomenovala som jedno konkrétne chovanie ktoré je podľa mna idiotske a spraví ho len idiot ( v tomto konkrétnom smere, nie ako osoba celok). Pomenovať nejaký konkrétny čin ako idiotský a pomenovať človeka ako idiota celok je pre mna obrovsky rozdiel. Navyše ak aj bol v mojom komentari náznak nejakej kritiky tak to bola aspoň konštruktívna kritika keďže som ti v zapati niečo poradila.
A to je tiež v mojich očiach obrovsky rozdiel, kritizovať a snažiť sa uraziť niekoho len tak lebo si myslím že môžem a kritizovať niekoho tak, že mu aj následne poradím čo by mal posla mna spravit.
Každý z nás sa vo veľa smeroch sprava idiotsky a vo veľa iných rozumne. Ja viem že aj taký finančný idiot sa v iných sférach sprava rozumnejšie než ja. A tiež ma to nijako neurazí keď mi niekto povie že sa v niečom správam ako idiot. Väčšinou som si toho vedomá a buď som s tým v poriadku alebo sa to snažím pomaly zmeniť. Napríklad som arogantna a pisem maximálne trápne príspevky na maximálne trapnom modrom konikovi. V tom som idiot. Zato celkom určite nie som pokrytecká a keď poukážem na niekoho nejake zle správanie, nezačnem sa spravat tak isto alebo ešte horšie mysliac si pritom ako môžem a aká som ja dobra, lepsia, najlepšia a oprávnená. Byt dievčatami, tiež by som sa nad sebou tak trochu zamyslela. Že o koľko menej jedovaté sú ony a či vôbec sú menej jedovaté. A ak sú jedovaté, tak najskôr treba vyriešiť vlastný jed a až potom vypisovať o jede iných ľudí.

hellwant
11. aug 2022

@gleep1 Gleep, napisala si kto urobi nieco take idiotske , je idiot. Skus si to po sebe precitat, inak sa len strapnis, ze nevies co si napisala. Vsetci sme to tu citali.

gleep1
11. aug 2022

@hellwant ja som to čítala. A áno, vyznie to tak. Ale ja som to písala v súvislosti s tým konkrétnym rozhodnutím- či zobrať alebo nezobrat niečo nepotrebné na splatky. Mala som sa lepšie vyjadrit a to buď napisat finančný idiot alebo to nazvat idiotským činom, každopádne o tom je konverzácia a komunikácia, že sa vedia pripadne nezrovnalosti vyjasniť. Buď si istý, že som si nemyslela a nechcela som ani povedať že človek čo si zoberie niečo na splatky je zaručene idiot v každom smere. Ale neviem, pre mna je niečo take samozrejme. Keď mi niekto povie že som idiot lebo pisem na MK určite si z toho zoberiem že som idiot lebo pisem na MK a nebudem generalizovať a brat vztahovacne na celu moju osobu. To je asi tiež moja chyba, že predpokladam že človek si z toho zoberie a bude citat to, čo by som si zobrala a čo by som čítala ja. Takze je mi to ľúto, pre mna je to komunikačný sum, keď ja sa bavím o jednej veci a nikto si mysli že sa bavím o celej ich osobe.
Dúfam že všetci ktorí sa urazili alebo ktorých som sa dotkla mi to odpustia, ja tiež za to že som arogantna nemôžem, sama som sa takou nespravila. A nieco s tým robím ale zmeniť sa je ťažké, to všetci dobre vieme. A tak vám zelam pekný zvyšok večera a veľa dobrých finančných rozhodnutí.

hellwant
12. aug 2022

@gleep1 ok, dobre, ze si to vysvetlila. Ono problemom pisanych diskusii je, ze nevyjadruju ton hlasu a vyraz cloveka. Ked sa napisu vety, v ktorych je uražlive slovo, vyznievaju velmi tvrdo, akoby clovek zlost rozdaval. Prajem aj tebe pekny deň.