Najvýhodnejšie poistenie pre deti

miiceencoovaa
26. okt 2023

Ahojte,

Prosím Vás máte niektorá úrazové poistenie pre dieťa aj so sporením? Ktoré je najvýhodnejšie? Napr za 15-20 rokov sa nasporí celkom pekná suma. V banke mi ponúkli úrazové poistenie so sporením, ale za 20 rokov nasporí necelých 2000€, čo je dosť malo na dnešnú dobu. Tak preto sa pýtam, aby som vybrala čo najlepšie 🙂
Dakujeeem.

kaktusik007
26. okt 2023

poistka je na poistenie, nie na setrenie. Na setrenie si vyber sporiaci produkt, nie poistny.

sweet20
26. okt 2023

@miiceencoovaa prosiiiiim.. ani nerozmyslaj nad poistenie + setrenie

miiceencoovaa
autor
26. okt 2023

@kaktusik007 teta ma pre deti presne takéto sporenie aj s poistením a ma to veľmi výhodne

miiceencoovaa
autor
26. okt 2023

@sweet20 prečo?

melanta
26. okt 2023

Akú peknú sumu nasporí na poistke? Pozor, to čo ti ukážu je predpoklad, ak bude zhodnotenie fondov, kam ide sporenie vysoké. A to nebude, pretože fondy, do ktorých sa investuje v rámci poistenia nemajú vysoké zhodnotenie. Ak ti nejaký maklér vraví, že poistenie so sporením je dobré, nekúp od neho ani ponožku. Už aj bežný laik, ktorý sa ako tak venuje tejto téme ako samo investor vie, že poistenie so sporením nie je výhodný produkt asi tak 15 ak nie viac rokov. Predávajú to iba makléri, ktorým ide o províziu.

sweet20
26. okt 2023

@miiceencoovaa nikdy take poistenie nie je vyhodne, vzdy ta okradnu.. do banky patri uver+ presuvanie penazi.. do poistenia poistenie

sweet20
26. okt 2023

@miiceencoovaa ak sa chces stat obetou legalneho podvodu tak sem s tym

zuzubb007
26. okt 2023

Sporenie a poistka je najvacsia kravina co moze byt, vies aka bude hodnota penazi o 20 rokov, to co nasetris nebude na nic, je to len biznis pre poistenkarov

miiceencoovaa
autor
26. okt 2023

Tak keby tl teda dám zvlášť, ktoré sporenie je najvýhodnejšie a ktoré poistenie najlepšie?

sweet20
26. okt 2023

@miiceencoovaa je to individualne.. to sa tak nemozes pytat 😑

melanta
26. okt 2023

@miiceencoovaa určite žiadne bankové sporenie ani sporenie od poisťovne nie je výhodné. Bankové sporenie je výhodné jedine v tom, že tie peniaze dáš mimo bežného účtu. Ale vzhľadom k nízkym úrokom tie peniaze strácajú hodnotu, keďže zhodnotenie je vždy nižšie ako inflácia.

sweet20
26. okt 2023

@melanta preto riesenim su spravcovske spolocnosti aby sa obisla banka kedze banka si berie vela penazi.. napr bez banky je zhodnotenie 5% a s bankou 3.. tie percenta su len ako priklad

esmey
26. okt 2023

@miiceencoovaa nerozumiem týmto otázkam...najvýhodnejšie poistenie. To je ako keby sa pýtaš aký je najvýhodnejší mobil, auto...predsa každý ma iné požiadavky.
A sporenie nie je výhodné žiadne, investuj do ETF fondov.

jarka_black
26. okt 2023

Pre dieťa je najlepšie investovať. Je tam 15-20 rokov investičný horizont, čiže normálne investičný produkt dajte. Akcie, ETF.
Poistenie so sporením: tam sa dajú len malé sumy sporiť, aj výsledná je malá. Úrok býva okolo 1-2%. Čiže je to len také odkladanie peňazí, ktoré sa moc nezhodnotia, ledva si udržia pôvodnú hodnotu. Ale sú ľudia, ktorí sa investovania boja a tak aspoň 3000 € dieťaťu naškrečkujú. Lepšie ako nič.
Dajte si porobiť ponuky na investície aj tie kombinácie poistiek so sporením v rôznych spoločnostiach a budete v obraze.

sweet20
26. okt 2023

@jarka_black tak tak 😊