Ahojte.Môj tatino má 58rokov a uvažuje nad poistením pohrebných nákladov-počuli sme o nejakých krátkodobých sporeniach pre seniorov,ale nevieme nič poriadne nájsť ☹ Tiaž by som chcela uzatvoriť sporenie nákladov pre seba,mám 34rokov a úrazové sporenie v Allianz.Máte niekto uzatvorené tieto sporenia a viete poradiť,ktorá poisťovňa ich má najvýhodnejšie?Dˇakujeme za každý tip 🙂
Pouvazujte radšej nad sporením vo forme dlhopisov alebo niečo podobne-je tam určite riziko ale neplatíte darmozracov za nič...my tak máme v unicredite,už si presne nepamätám podmienky ale zrušiť sa to da bez pokuty,v prípade smrti pred tuším 80kou nám vyplatia tuším 3nasobok nasporenej sumy...nepamätám si to iz presne teda...priateľ uzatváral vo veku 55r
Tak my to mame. Teda moja mamina a aj ja. Mal to aj moj otec a bola to velka pomoc. My to mame v postovej banke. Maximalna spokojnost. vyplatenie peniazkov na pohreb trvalo cca 24 hodin, teda hned na druhy den ako som doniesla umrtny list. Nemali sme vela, my sme mali prvu sumu, vtedy 2000 eur.. Ja mam teraz 2500 a mamina 3 000 eur na pohreb...neviem ako je to v inych bankach, ale u nas je to dobre. Mozno aj preto, ze sme mali stastie na "normalnu" zienku v banke za pultom a tak nam to vysvetlila v pohode.. davame si to strhavat inkasne takze z uctu stale ide...neviem presne ake maju teraz podmienky, lebo ja som to uzatvarala ked som mala 33 rokov. Dotedy sa nedalo, ale potom to zmenili a mohli uz aj 30.tnici uzatvarat to poistenie.
@lubkavargova1 prosim ta a o akom produkte hovoris? Kde najdem blizsie info? Ci je to cisto poistka a je poistena aj smrt?
@tanecnica82 no my to mame v postovej banke, treba tam ist a opytat sa o "poistenie pohrebnych nakladov"
@lubkavargova1 prave to pozeram aj podmienky no mne pride ze tam vlozis viac ako dostanes aspon podla tej ich kalkulacky. To sa potom oplati viac setrit na ucet v banke
@tanecnica82 ja to nesledujem az do takych detailov. Mne ide vzdy o vysledny efekt. A s tym som bola vzdy maximalne spokojna. Co sa tyka uctov v bankach na to mam svoj nazor. Hlavne na ludi co tam pracuju...na toto radsej "no comment"... co sa tyka tkeho positenia viem, ze aj SLSP ma nejaky produkt, ale neviem viac podmienok. Takze askor ostava pytat sa---pytat sa...
@lubkavargova1 Dˇakujem za tip-práve poštovú banku nám odporúčali aj známi,tak uvidíme 🙂
@zdenkanikolka ked moj otec nahle zomrel v 53 rokoch a ja som musela zaplatit cely pohreb,tak sa moja mama rozhodla pre pohrebne sporenie v Slovenskej Sporitelni.Neviem presne aku sumu si nastavila ale tiez do 24 hodin v pripade umrtia suma bude k dispozicii.
@cmulinko A neviete mi teda povedať,na akú sumu si to uzatvorila?Koľko má Vaša mamina rokov?A mesačnú splátku má v akej výške?Dˇakujem za odpovedˇ
To pohrebne poistenie stoji cca 15-20e mesacne, ale vacsina bank to ma nastavene tak ze prve dva roky nesmiete umriet, inak je kratene poistne plnenie. Peniazky vyplacaju do 24 hodin po kompletnom zdokladovani umrtia.
Svokrovci maju v SLSP na 2000e a platia 20e mesacne, davali si to tesne po sestdesiatke, v postovke podla vstupneho veku viete sporit uz od cca 10e (mladsi), s tym ze si mozte urcit vyssiu sumu na smrt, na stranke maju kalkulacku
Ale ked to porovnam, komercne poistenie na smrt vyjde menej, tiez si tam viete urcit opravnenu osobu, ktorej su peniazky vyplatene hned po zdokladovani umrtnym listom.
Takze to je hlavne o tom, kde na akeho uradnika natrafite, resp. ci mate dobreho poradcu ktory Vam z tych kopec produktov najde ten naj pre Vas 🙂
@zdenkanikolka musela by som zavolat mame domov,lebo ja zijem v zahranici.Moja mama ma teraz 56 rokov a od smrti otca si to platí co je 6 rokov.Nakolko mama zaraba len minimalnu mzdu,tak predpokladam,ze suma bude najmensia ciastka,ktoru ponukaju ( 2000 eur po 10 eur mesacne cca)..a este k tomu naklady na dokoncenie hrobu uz nebudú vysoke nakolko otec uz hrob ma upraveny a mama ma svoje meno napisane ( uz sa len datum umrtia bude dopisovat) Disponenta k sporeniu si dala mojho brata lebo on je na Slovensku.
@mon_soon vidíte,veď ani neviete čo máte poistené,len tušíte čo všetko máte a takto by ste poradili ľuďom,čo tu píšu,veď vy vôbec neviete čo máte uzatvorené.Ešte ku tým darmožráčom-vy ani netušíte aké máte tiež poplatky a pritom žiadny prehľad o vašom investovaní.Pre vás by bolo výhodnejšie zveriť sa niekomu,aby vám to vysvetlil,čo máte uzatvorené,lebo aby ste do budúcna neboli sklamaný.
To ze si to už nepamätám neznamená že nemám prehlad - keby ste čítali poriadne tak som zakladatelke poradila aby pouvažovali aj p niečom inom ako poistenie...ten niekto by ma presvedčil že to čo mám je nezmysel,že má niečo lepšie pre mňa (a on hlavne pre seba) a o polroka príde že to bol nezmysel a má niečo iné...joj škoda reči
mamu som pochovala pred par dnami platila si v slovenskej kazdy mesiac po 17 e ak by bola zomrela pocas prvých 2 rokov tak dostane len to co tam vlozila ale ona platila uz 4 roky tak mi slovenska vyplatila do 24 hod 2000 e nastavene mala platenie do 10 rokov
Aj v Allianz sa dá na pohrebné náklady poistiť.Tiež sa platí 10rokov,potom platba prestáva.Dá sa poistiť k tomu zlomeniny,popáleniny.V Allianz bude oprávnenej osobe vyplatené pri úmrtí z choroby do 2 rokov polovica sumy,t.zn.ak má dojednané 2000€,tak vyplatia 1000€,po 2rokoch sumu celú.Ak nastane úmrtie z úrazu tak sa vyplatí 3x sumy,čiže 6000€.Myslím,že super.Poistenie sa dá uzatvoriť na sumy 1500€,2000€,3000€.
Mamina s ocinom majú toto poistenie v SLSP už asi 4 roky. ocino nám náhle umrel pred 3 mesiacmi, zaniesla úmrtný list do banky a za pol hodiny mala peniaze na účte. Ocino tam stihol našetriť necelú tisícku a poslali mame na účet 2000eur, teda celú poistnú sumu-bola som s ňou akurát. Dobrá vec, tiež nad tým s manželom uvažujeme.
@veronika426 pre Vás s manželom keď ste mladší a máte čistý zdravotný dotazník,tak je lepšie iné pripoistenie pre úmrtie.Vyjde vás to lacnejšie.Toto je bez skúmania zdravotného stavu,môžu sa poistiť aj chorý,je to aj tak nastavené.
@zdenkanikolka mame teraz problemy s tym mamina bola ZTP pracovnicka nas neoboznamila teda maminu ze vtedy sa nevyplaca ani nic takze zbytocne setrila hned nas v banke odbili ze ona bola ztp
@timuska551 nerozumiem aj moja bola a bolo mi vsetko vyplatene
@markopolo v postovej banke nam povedali ze nebude lebo je ztp
@timuska551 podľa podmienok danej poisťovne alebo banky.V Allianz neskumaju či je ZTP..Ak máte záujem napíšem do pošty.
poistenie mala v slovenskej poistovni a tusim to bolo cez kooperativu
Dobrý večer, prosim, vedel by mi niekto poradiť?
Pred pol rokom nám zomrel dedko, babka mala pohrebné poistenie v SLSP, v pripade umrtia mala byť suma vyplatená dedkovi. Po tejto udalosti babka chcela dať ako disponenta mňa, vnučku (posledná najbližšia pozostalá so sestrou). Žial, babka dostala týždeň po dedkovej smrti náhle cievnu mozgovú príhodu a nebolo možné túto zmenu vykonať. Včera nám zomrela aj babka.. pohreb samozrejme vybavujeme my so sestrou, platiť ho budem ja.
Komu budú financie teraz vyplatené? Je možné, že ak prinesiem úmrtný list dedka aj babky, taktiež doklad, že som platila pohreb (aj vybavovala), budú vyplatené mne?
Ďakujem
@katkaba1 podľa mňa bude poisťovňa postupovať podľa zákona,kto bol ďalší v poradí na dedičstvo,lebo podľa tých dokladov čo hovoríte nie.Opravnena osoba zomrela čo bola určená v zmluve,tak ide ďalší ak mali bratov,sestry atď.Ale ako požiadať v poisťovni môžete,budú pýtať umrtny list,obhliadku o mŕtvom,výpisu Vám ziadanku a poisťovňa bude informovať ako postupovať a aké doklady ešte doložiť.
@zdenkanikolka nemám to preštudovane, ale sú to poväčšinou strašne nevýhodné sporenia len majú bombasticku reklamu.Ale možno niekto poradí viac k veci