Nájomné za štvorčlennú rodinu

ivka5386
21. dec 2015

Ahoj chcem sa spytat kolko platite najomne za 4 clennu rodinu v byte? (Presovsky kraj a okolie) Ak mate este hypoteku kolko asi tak platite? A kolko vam ostane na zvysok ( strava ,skolu skolku drogeriu atd.)

sissy27
21. dec 2015

@ivka5386 len pre upresnenie záleží aj na veľkosti bytu, výška hypotéky je tiež rôzna a zostatok na stravu a ostatné závisí od príjmu, nie od lokality, v ktorej bývaš... dosť zle si položila otázku, v zásade sa treba prikrývať takou perinou, akú máš...

jeennyv
21. dec 2015

@ivka5386 ja som sice z ke a mame mensi byt ako nasa babka ci znami, ale preto, ze sme v sirsom centre a sme sice traja platime ovela viac ako niekde co sa maju vacsi byt a su 4 ci dokonca len 2 ale nie v takej lukrativnej lokalite...cize to musis asi fakt blizsie specifikovat v akej lokalite byvas, ci je to panelak alebo tehla, dokonca ci mate vytahy, upratovanie, fond oprav... a bla bla...je toho fakt vela, dnes uz zohrava rolu hocico

ivka5386
autor
22. dec 2015

@sissy27 hm otazku som polozila dobre. Ved si chcem urobit obraz ohladom toho a to mi je jasne ,ze vacsi byt viac ludi vacsia hypoteka viac sa plati. Z odpovedi by som si uz urobila obraz

sissy27
22. dec 2015

@ivka5386 nie čím väčší byt a viac ľudí tým väčšia hypotéka... záleží, v akej lokalite ten byt je, či novostavba alebo starší byt, či banka dala 100% alebo napr. len 80%, či si niečo financovali z vlastných úspor, na koľko rokov si hypo brali... ďalšia vec - komu koľko zostane na stravu atď. - to snáď záleží od výšky príjmu, nie? a ten absolútne nemá čo do činenia s lokalitou, kde človek býva... aj na východe sa dajú zarobiť slušné peniaze, aj v bratislave sa maká za minimálku...
nájomné takisto zohľadňuje viacero faktorov, aj lokalitu, aj stav nehnuteľnosti, či je zateplený, či sa tam spláca nejaký úver (napr. na zateplenie, rekonštrukciu bytového domu a pod.)... dve štvorčlenné rodiny môžu mať úplne rozdielnu spotrebu teplej vody, takisto je rozdiel ako majú vyriešené kúrenie...

wieruska1
22. dec 2015

pozri ono je to asi tak:
uctov mame viac ako niektore rodiny plat traja dokopy.
na stravu nam ostane dost a ja na nejaku tu dovolenku pocas roka naskrabeme 🙂
PS: od poctu osob sa plati len OLO 🙂 zvysok je realna spotreba

nati1978
17. jan 2021

Spolu minimálne platíme aj 400eur