Najlepšia zdravotná poisťovňa

estermalova
14. júl 2022

Ahojte, chcem sa spýtať na podla vás najlepšiu zdravotnú poisťovňu pre dieťa. Počula som že Union prepláca lieky predpísané doktorom, aj umelé mliečko do roka. Ale iní známi zas hovoria o Dôvere... Ale máte vy skúsenosti?

zuzanka.zuzu
14. júl 2022

snad vsetky preplacaju lieky a UM predpisane lekarom 🙈 vszp tiez. vsak medzi poistovnami nie je v podstate ziadny rozdiel pri novorodencovi

beata_k
14. júl 2022

@estermalova Ty si myslis, ze zdr. poistovna preplaca obycajne UM do roka?

e1i
14. júl 2022

@estermalova za mna naj je UNION ale mlieko nam preplacali iba specialne a iba po dobu kolko bolo nutne. mala bola predcasne tak to bola prebeba discharge do 4,5 kg kym mala

kkovacovak
14. júl 2022

@estermalova ani jedna ani druhá! Jedine štátna poisťovňa. Tieto poisťovne sú naoko fajn a lákajú ľudí na zlavy, preplácanie nezmyslov atď. V konečnom dôsledku ale nepreplácajú to čo štátna. Ak sa dieťaťu naozaj niečo stane a schytá vážnu diagnózu tak súkromná zdravotná sa na teba vykasle. Popýtaj sa kľudne na toto lekárov a ľudí s diagnózami. Kamoška takto mala dôveru lebo veď super poisťovňa ale nakoniec skončila so svojou diagnózou vo všeobecnej keďže jej lekár povedal že s dôverou ďaleko nezájde. Ľudia sú nepoužiteľní. Tak ako to bolo aj s elektrikou kedy krachli spoločnosti a zachraňovala to štátna. Tak isto je to s poisťovňami. Ak sa ti jedná len o dobre vyzerajúce zľavy tak choď do toho. Ak sa ti jedná o preplácanie dôležitých zdravotných problémov tak do toho nechoď.

werony_n
14. júl 2022

@estermalova UM ti je preplácane jedine hypoalergenne aj to musí byť dôvod, že pije práve také mliečko. Napríklad alergia u jedného z rodičov. Lieky prepláca každá poisťovňa, načo by som sa jedine zamerala je jedine nepovinna vakcína, ak nejakú pre bábätko zvažuješ.

estermalova
autor
14. júl 2022

@beata_k ja som to počula, niesom si istá, preto sa pýtam, nevedela som ze nevedomosť je zločin na modrom koniku🙈🤣

estermalova
autor
14. júl 2022

@zuzanka.zuzu no ja tam rozdiely vidím, preto sa pýtam...

zuzuliennka1
14. júl 2022

@estermalova mlieko sa preplaca len v pripade, ze dieta zo zdravotnych dovodov potrebuje specialne mlieko, nie ze matka dava UM, preplati poistovna. To nie. Len zdravotne dovody

beata_k
14. júl 2022

@estermalova Nic take som ti nenapisala, netreba prehanat. Ako vidim, dobre som sa opytala lebo ti zle povedali.

estermalova
autor
14. júl 2022

@beata_k no a este k tomu...dovera preplaca umelé mliečko hypoalergenne ak má babo nejaký problém do 9 mesiacov, potom to posudzuje posudkovy lekár a ver ci never, môže sa mliečko predpisovať až do dvoch rokov dieťaťa. Čiže počula som a aj som sa informovala priamo v dôvere.. Nabudúce budeš vedieť 😉

andrejka1974
14. júl 2022

@estermalova mne poisťovňa preplával len do pol roka ale väčšinou sú deti na obyčajnom mlieku čo poisťovňa už neprepláca my sme celý život vo všeobecnej a žiadny problem

estermalova
autor
14. júl 2022

No a po širšom prieskume postovni vyšla Dôvera najlepšie a hneď po nej Unión. Posielajú balíčky ročne nejaké zdravotné, kamarátkam poslali aj po narodení bábätka nejaky balíček. Mliečko preplácaju. Neviem ako to je s operáciami alebo podobnymi vecami, ale tým sa zaoberať nejdem. Plus ženy ktoré nechcú rodiť na slovensku tak dovera preplatí aj nejakú časť pôrodu😉 tak isto aj union... Ale samozrejme sa treba informovať u svojho lekára, ja som sa najprv tu a niektoré ženy hrúza 🤣 aspoň do budúcna budem vedieť

zuzinka888
14. júl 2022

@estermalova prepac ale znie to akoby si robila v Dovere a tu si nahanala novych klientov. Ze balicky pri porode🤦‍♀️to fakt to je argument. Fakt koli balicku za 5€ si zmenim poistovnu. No co september je za dverami.

majki_ki
14. júl 2022

@estermalova umelé mlieko preplacaju len v prípade, že dieťa má potvrdenie od gastra kvôli zápcham, prípadne refluxu, HA umelé mlieka už nepatria medzi potraviny, ktoré poisťovňa prepláca.. je to novinka od júna

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
estermalova
autor
14. júl 2022

@zuzinka888 nie nerobím, normálne som sa pýtala a aj tu aj ľudí, a najlepšie vyšli tieto 2 poisťovne 🤣 ach bože ľudia

estermalova
autor
14. júl 2022

@majki_ki no ja som sa tam bola dnes osobne informovať a nič také nepovedali 🤷‍♀️ neviem

estermalova
autor
14. júl 2022

@raja95 ďakujem za "rady" 😉

rebellefleur
14. júl 2022

Napíšem ti to isté ako @kkovacovak.. Áno, súkromné ti preplácaju veci, čo si sem písala, čo však je neporovnateľne s tým, ak nebodaj ty alebo dieťa "schytate" nejakú váznu dg, kde je potreba pravidelne brat veľmi drahé lieky, tam to už so súkromnými poisťovňami nie je také ružové, preto mam doteraz štátnu a meniť ju určite nebudem

majki_ki
14. júl 2022

@estermalova treba si prečítať aktuálne články.. už od februára to platilo, takže ešte skôr ako som písala, HA mlieko aktuálne nepatrí k dietetickym potravinám preto ho nie je možné predpisovat

gertrudka222
14. júl 2022

AKo myslim si, ze su vsetky rovnake. Ja mam teda klasika zdravotnu vseobecnu a nepocitila som zatial ziadny problem

majki_ki
14. júl 2022

@estermalova akože, mne je to vlastne šumak, môj malý pil obyčajný Nutrilon, no toto viem určite, pretože sestra mala podobný problém pri malom teraz v marci 🙂

kkovacovak
14. júl 2022

@rebellefleur to nevysvetlíš 🤦‍♀️ danej mamičke asi viac záleží na jednom balíčku po pôrode alebo že jej preplatia párkrát mlieko ako na zdraví svojho dieťaťa. Ale tak priority máme všetci dané asi inak.

estermalova
autor
14. júl 2022

@kkovacovak nechcela som sa k vám vyjadrovať ale tak nechajte si vaše poznatky a domnienky o mne pre seba, tak isto ako si ja radšej nechám tie o vás pre seba. Nepoznáte ma tak nemate právo súdiť a hovoriť také veci, ak nieste zlý a zakomplexovaný človek, že áno 😉

rebellefleur
14. júl 2022

@kkovacovak - nevysvetlim, viem. Dúfam, že nikdy nezistí na vlastnej koži aká je realita

kkovacovak
14. júl 2022

@estermalova tak mi potom vysvetlite prečo si vyberáte poisťovňu podľa toho aký vám pošle balíček alebo či vám niekoľkokrát preplatí mlieko? Čo takto si vybrať zdravotnú poisťovňu podľa toho čo mi vie poskytnúť keď bude najhoršie? Vaše dieťa bude mať náhodou nejaký zdravotný problém alr vy budete spokojná lebo máte doma balíček a usetrili ste na mlieku 5€? Prečo neznela otázka ktorá poisťovňa prepláca náročné úkony a pomáha ori ťažkých diagnózach? To je troskuna hlavu

beata_k
14. júl 2022

@estermalova Hypoalergenne nie je obycajne, ale dakujem za info 🙂

venusa85
14. júl 2022

@estermalova moja má dôveru, od začiatku mala nutrilon proti grckaniu a poisťovňa mi vracala peniaze, samozrejme mlieko na predpis.

felycity
14. júl 2022

Riesit poistovnu kde ake mliecko a balicky ... treba si pozriet pediatra a lekarov, ktorych mozno budete pitrebovat s kym maju zmluvu, inak budes doplacat ... vo vseobecnosti najviac zmluv s vzsp.

girl2524
14. júl 2022

@estermalova ja mam vseobecnu hlavne kvoli preplácaniu ukonov. Ke dsom bola v dôvere tak mali problem s preplacanim napriklad strojčeka na zuby a aj nejake ine veci. Vseobecna mi to skoro cele zaplatila. Tak isto kvolu zmluve s niektorými lekármi som presla do VŠZP. Alw kazdy ako chce mna balíčky a zlavy nezaujimaju