Načo potrebuje sociálna poisťovňa rodný list dieťaťa?

naninkaaaa1111
30. mar 2014

Prosím o radu. Ak otec dieťaťa už 7 rokov nevie, že jeho dieťa žije a zrazu si odo mňa pýta preposlať na sociálnu poisťovňu jej rodný list tak prečo je to potrebné? On platí exekúciu lebo som mu dala cez exekútora odobrať šoferák za neplnenie vyživovacej povinnosti a mne platí miesto neho výživné už 3,5 roka štát. Tak potrebujem radu k čomu je to potrebné a či niečo tým sleduje a čo? Ďakujem

mimla
30. mar 2014

Možno na ďalší súd o výživnom na iné dieťa? Ak je normálne zapísaný ako otec na RL môže si pokojne vypýtať na matrike aj sám, teba k tomu nepotrebuje. Ani nie si povinná mu čokoľvek posielať (ak to nežiada priamo Sociálna poisťovňa.). RL sa vydáva za mierny poplatok, už si nepamätám aký, ale tvoj ex by takú "pálku" mohol prežiť..

kveta
30. mar 2014

Spytaj sa na Socialnej poistovni.

sisaha
31. mar 2014

a ty to mas odniest na socialku? tiez by som ho poslala na matriku..

lilila65
31. mar 2014

no neviem, ale ja by som na tvojom mieste mu nedala ani kopiu rodneho listu, skor chce znizit vyzivne, alebo sa z toho nejako vymotat a skor to potrebuje na sud, lebo bez rodneho listu dietata nemoze nic podniknut.

nikita308
31. mar 2014

Ak SP neuviedla dôvod, za akým účelom RL potrebuje, tak by som sa šla osobne spýtať priamo na SP... riešiť cez MK nemá zmysel, lebo dôvodov môže byť viac a 100 báb - 100 názorov a zbytočne budeš dumať, ktorý je správny...