Ahojte, chystám sa odísť pracovať do ČR v zdravotníckom povolaní. Mám možnosť získať aj náborový príspevok ak sa zaviažem, že tam zostanem pracovať 3 roky. Problém je však, že v tomto povolaní sa úplne nevidím a skôr som to tak plánovala, že sa presťahujem do ČR, trošku sa porozhliadam a po roku zmením zamestnanie, chcela by som sa posunúť skôr do sféry farma priemyslu. Peniaze za náborový príspevok sú ale veľmi lákavé a povedzme si úprimne, v budúcnosti by sa určite zišli ale bojím sa, že zbytočne mi niekde utečú roky, kým som už mohla pracovať niekde inde, na pozícii ktorá je bližšie tomu čo by som chcela robiť. Len dodám, že som absolventka VŠ. Čo by ste robili na mojom mieste? Podpísali by ste 3 roky s tým, že veď nejako prežijem (aj táto pôvodná práca je ok, len proste práca s ľuďmi a nedocenená činnosť) alebo by ste náborový príspevok oželeli? Ďakujem za všetky rady
@sheila121 To funguje iba z podmienky ze by ten lepsi job mala uplne isty hned, tuto kolegyna nad nami je ale cerstvo po skole takze do celeho obrazu zreba zratt trochu realizmu
Ak inú prácu nemáš to zober a uvidíš čo bude za tri roky len rátaj s tým ak odídeš skor budeš musieť tie peniaze vratit
Myslím si že na tie tri roky je to fajn. Ale veľa hrá rolu aj to aký tam bude kolektív, kde bude to pracovisko umiestnené. Ja som takto premýšľala nad pracovnou ponukou v mojom rodnom meste. Predpokladám že u toho istého zamestnávateľa. Ale potom som si všimla, se sa tam ľudia striedajú ako na páse a to vôbec nie po 3 rokoch ale asi tak po pol roku. Dosť by ma zaujímalo čo tam bolo tak zlé, ale odradilo ma to. Týmto ťa nechcem odhovárať, choď do toho. V mojom prípade bol ten náborový 4000 ale viem že v niektorých ritiach na severe čiech dávajú aj raz toľko, za tie prachy by som išla.
Vsak naborovy prispevok uloz bokom, ked najdes lepsiu robotu bez problemov ho vratis, ked do troch rokov nic nenajdes, tak ho minies
Aj ja som nastúpil do práce kde je naborovy príspevok 11400€ mal by som vydržať 9 rokov. Je to dlhá doba ale neriešim keď skončím tak im ho vrátim a vybavené.
a aka je vyska prispevku??
3 roky ti ubehnu velmi rychlo. a budes mat prax. Bez toho mozno ani lepsi job nedostanes takze to ber ako pokracovanie nutnej pripravy na zivot