Na koľko mesiacov vopred máte našetrené peniaze?

2. jún 2024

Ahojte, nechcem sa pýtať na konkrétne sumy, viem že je to osobné, ale s partnerom začíname náš spoločný život a riešime rezervu. Chceme hlavne investovať ale určite chceme mať pripravenú aj železnú rezervu keby nám vypadol príjem. Ešte dodálm, že v prípade PN, výpadku príjmu a pod. platíme dosť vysoké poistenie v kvalitnej poisťovni.

zuzanka.zuzu
2. jún 2024

na pol roka až rok (mení sa to podľa toho či nám náhodou netreba niečo drahé zaplatiť, vtedy vytiahneme), ale nemáme žiadne poistky

stellarstar
2. jún 2024

Na rok rok aj pol

kaktusik007
2. jún 2024

ak by bolo fakt nutne, mozem dva roky ostat doma bez prijmu. Ale teda to su peniaze z ktorych chcem v buducnosti financovat zahranicny pobyt detom... A kedze neviem kolko to bude stat, tak neviem kolko je rezerva 😉 ale na polroka zivota bez prijmu urcite ostane.

nelly234
2. jún 2024

Približne dva roky

doriiis
2. jún 2024

Je úplne od veci sa pýtať takéto veci na internete a to z jedného jediného dôvodu :
Internet a cudzí ľudia,ktorých v živote nestretnes znesú všetko.😄

catherinah
2. jún 2024

Niekto čaká na výplatu/rodiča, aby mohol dieťaťu kúpiť topánočky a niekto je zabezpečený do konca života.
Každý podla svojich schopností a možnosti.

anonymous87
2. jún 2024

Cca pol-tristvrte roka, aby sme to nepocitili. Poistky nemame ziadne 😊
Ale su to peniaze, na ktore siahame fakt len v najnutnejsom

larinka552
2. jún 2024

Na pol roka

martul
2. jún 2024

Každý má iné potreby a výdaje/domu, byt, bezdetní, 5 detí/, niekomu vydrží 150 000 na celý život, niekomu na pár rokov. Toto je tak strašne individuálne..

11bodka11
2. jún 2024

Nic nemame.

guiseppinka
2. jún 2024

Nepovazujem za rozumne mat velke rezervy na ucte... ja mam taku rezervu na planovane vydaje... kedze neminame bezhlavo, tak vieme stale fungovat uplne v pohode aj pri neplanovanych vydavkoch (oprava auta).

minenkak
2. jún 2024

O dní,nieto ešte mesiacov

klip0
2. jún 2024

Taká že úplná rezerva by stačila cca na dva roky, ale to niesu peniaze do ktorých by sme chceli ísť len tak. Ale rezerva je a v krajnom prípade by sa použila

klip0
2. jún 2024

@martul veď preto sa nepýta na sumu ale na aké obdobie máte rezervu

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martul
2. jún 2024

@klip0 veď to s tým súvisí, podľa mňa

klip0
2. jún 2024

@martul skús si to ešte raz prečítať

hellwant
2. jún 2024

Keby sa niečo zle stalo, tak cca na 8 rokov pri neznizeni standardu. Ak by sme sa uskromnili tak aj viac. Ale to ratam vsetky financie.

17alexis
2. jún 2024

Mame poistky a aj rezervu na cca 2 roky, ale ja popri RD podnikam, co nam mesacne urobi viac ako bol moj plat zo zamestnania, cize kym bude bezat firma, budu aj peniaze.

sisska96
2. jún 2024

Načo ti je to dobre vedieť ostatní ako majú nasetrene? Chceš ich vykradnúť? 😅😅

aaadkaaa
2. jún 2024

Na rok a pol zhruba. Dufam, ze ich nebudeme musiet pouzit na tento ucel, ale na stavbu chaty, ktoru planujeme.

diablikovci
2. jún 2024

Ja žijem od výplaty ku vypalte. Max sporím tie veci ako smeti, daň, pzp a pod.

adabise683
2. jún 2024

Odporuca sa tak 6-9 mesiacov aspon co som vzdy citala

11bodka11
2. jún 2024

@diablikovci aj my. A vsetko co mame navyse ide na dom, este vonku dokoncujeme. Neviem z coho by sme setrili 😀

marca12
2. jún 2024

Niekedy aj na rok,ale momentalne som natesno. Mali sme vysoku investíciu do domu. Ale tak s tym sa pocita. Setri sa na to,aby si potom mohla investovat bud do auta,byvania alebo cohokolvek,co potrebujes.

sisaka
2. jún 2024

Neviem si predstaviť, že by presne naraz kompletne vypadol môj, aj manželov príjem. Mame životné poistky (viaceré), ja mám ešte extra poistenie z roboty, momentálne mám nárok na 100% platu po dobu 6 mesiacov v prípade PN, potom mám nárok z prace na invalidný + samozrejme invalidný z bežného poistenia, prenajimame nejaké nehnuteľnosti, z nich mame pasívny príjem, na účtoch mame tiež nejaké peniaze …

Autor - pomohlo?

hankab
2. jún 2024

Mesacny mzda x 2,5, to je moja aktualna rezerva. Ale keby bolo zle, tak sa uskromnim a viem z nej fungovat 4-5 mesiacov uplne v klidku.

drahomirrra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cvargajedna
2. jún 2024

Na celý život, keby zajtra umriem 🙂

nerko
4. jún 2024

Nenazvala by som to rezervou. Sú to úspory. Keby som brala v úvahu dnešné ceny a výnos zo zhodnotenia. Tak už nemusím do dôchodku pracovať.