Na koho sa mám obrátiť ohľadom bonusu na dieťa?

lucianelly
26. feb 2013

Prvého syna mam za slobodna, pokým som pracovala, dostávam stále daňový bonus, teraz s manželom čakáme babätko no on nie je otcom môjho syna. Ked budem na materskej dovolenke automaticky o daňový bonus na prvého syna prídem. Kam však tie peniaze idú a na koho sa mám obrátiť, aby som o tento príspevok nedošla, dá sa to nejo riešiť?

slavka034
27. feb 2013

daňový bonus prináleží len zamestnaným...ale myslím že v DP za rok 2013 ktorý budeš dávať v r.2014 by ti mal byť doplatený

angua27
27. feb 2013

ak žije Tvoj manžel v spoločnej domácnosti s Tvojím synom, môže zažiadať o daňový bonus aj on, aj keď nie je otcom dieťaťa. 😉
ak sa daňový bonus prestane uplatňovať u Teba, nejde potom nikomu, nie je to príspevok, je to úľava na dani.

sisaha
27. feb 2013

ak je tvojim manzelom, tak o tento danovy bonus moze poziadat aj on..

bmmz
27. feb 2013

v zakone je uvedene k danovemu bonusu

Za vyživované dieťa daňovníka, a to vlastné, osvojené, dieťa prevzaté do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov na základe rozhodnutia príslušného orgánu a dieťa druhého z manželov, sa považuje nezaopatrené dieťa podľa osobitného predpisu.125)

simca06022011
27. feb 2013

ako pise angua27, ked nepracujes danovy bonus si neuplatnujes, nie je to prispveok, iba suma ktora sa ti odrata z danovej povinnosti ako pracujucej osobe starajucej sa o dieta... k danovemu priznaniu casto pytaju aj rodny list rodicov, takze neviem ci plati ze si to aj manzel moze uplatnit, ale urcite sa informujte napr. na danovom urade (mozete emailom posat dopyt... a odpovedia vam)... je moznost ze ked sa spolocne starate o dieta, bude mat toto pravo na ulavu.