Na inkasnom lístku nemám koncesionárske poplatky

annkajanik
22. jan 2021

Ahojte mam taky problém včera som si všimla na maminom inkase že tam ma kolonku rozhlas a televízia a ja to nemám... Čo stým problém je taky
Nebyvali sme v rod. Dome manžel bol v Holandsku ja u svokry svokra mala elektrinu písaniu na svoje meno a platila za nás len vedenie elektriny, majú postihnuté dievčatko oni tie poplatky nemaju. My bývame v dome už 3 rok keď sme tu začali bývať manžel bol prepísať všetko na seba tu prihlášku na konc. Poplatky mu nikto nedal z nikim sme to neriešili inkaso platím cez internet
A ešte niečo stále nám inkaso sek chodil cca rok na svokrinu adresu potom sme to po riešili. Moja otázka je čo stým ďalej mate niekto skúsenosti? Poraďte prosím

lucka_ke
22. jan 2021

prihlásiť sa https://uhrady.rtvs.sk/domacnosti/prihlasenie a doplatiť predch. obdobie

nikpa
22. jan 2021

@annkajanik tam je volaka premlcacia doba, myslím, ze 2 alebo 3 roky, najprv si to zisti, skôr ako to aktívne doplatis. Tym pádom by si nemusela dopacat spätne len sa nahlásiť od teraz.

kitty88
22. jan 2021

@nikpa oni vedia poslat sek aj po niekolkych rokoch, my sme sa tiez po prestahovani zabudli prihlasit a poslali nam doplatit vsetko.

nikpa
22. jan 2021

@kitty88 hej pošlu, ved niekto sa chytí a zaplatí aj 10 rokov dozadu, aj ked nemusi. Pozri obrazok

kitty88
22. jan 2021

@nikpa ok, aj keby, autorka tvrdi, ze byvaju v dome treti rok, takze premlcacia doba neuplynula, teda bude musiet doplatit

annkajanik
autor
22. jan 2021

Fuha ja som z toho už mimo neviem čo robiť chápete to človek žije v tom ze je všetko ôk a pritom má na hlave dlh pre úplnú debilin furt som z toho znechutená

annkajanik
autor
22. jan 2021

Nechápem ze neberú do úvahy to ze človek to nevedel nikto mu o tom nepovedal a ma záujem to potom platiť.. Neberú na to ohľad

andrea_ff
22. jan 2021

@nikpa premlcacia je 3 roky. A teda viaccako 3 roky nemozu narokovat

annkajanik
autor
22. jan 2021

@andrea_ff tak môžem im to kľudne povedať leb známi mi hovoria ze sa s nimi nedá nijako dohodnúť aj kamarát starosta nám to povedal ze jemu prišiel hneď len papier od exekútora

andrea_ff
22. jan 2021

@annkajanik treba im napisat...na rtvs sa da najst kontakt....ja som tiez komunikovala. Tiez som hladila stare resty.
A potom na poste sa vyplna tlacivo. Je potrebne vyplnat aj udaj zo zmluvy z elektrarnami. A teda sa riadne prihlasit. A cez email poriesit dlh.
Su aj ludia, co minulost neriesia a teda dlh nezaplatili a nic sa nedeje.
A este ak mate na mene viac nehnutelnosti, odporucam, aby zmluva s elektrarnami znela na rovnake meno v ramci rodiny (napr. Manzel) a potom sa jedna o viacnasobny odber a plati sa iba raz.

andrea_ff
22. jan 2021

@annkajanik je tam paragraf, kde sa vztahuje premlcacia doba. Paragraf sa da vygooglit

ivangeline
22. jan 2021

Oni si ťa skôr či neskôr nájdu a doplatiš, ak sa neprihlasis sama.

ivangeline
22. jan 2021

@andrea_ff ňu, myslím, že 3r ale nas si našli po roku a pol. 😁 Tak predpokladám, že každého si. 🤣 Je to však dosť hlúpe, keďže nepozeráme tv. 🤔

andrea_ff
22. jan 2021

@ivangeline my tv nemame vobec 🤣🤣🤣

stela01
22. jan 2021

@ivangeline ani rádio nepoužívate ?

majkeel
22. jan 2021

Kym si na teba nespomenu, tak kasli na to, maju sa starat. Ked si spomenu, zacnes platit. ;)

majkeel
22. jan 2021

Ak si na teba spomenu, poslu ti vyzvu na uhradu. Ak neuhradis, zabudnes, nedostanes do ruky, ide to na sud, sud vystavi platobny rozkaz na posledne 3 roky(3x12x4,64 eur), prida k tomu postovne, zaplatis a zacnes platit kazdy mesiac. Neboj, nezavru ta. 🙂

katie253
22. jan 2021

@annkajanik jedná sa O novostavbu alebo starší dom? Ak novostavba, tak sa platí od dátumu kolaudácie.
Ten na koho je písaná elektrina má len toto jedno odberné miesto, alebo viac? Ak viac, tak to treba nahlásiť A budete platiť len za jedno miesto,ale doplatiť tie tri roky bude treba.

@ivangeline
@andrea_ff to nevadí že nemáte TV Alebo rádio, koncesie platia všetci, ktorí odoberajú elektrinu.

ivangeline
22. jan 2021

@katie253 ja viem, píšem preto, že je to blbosť. 😀 Elektrinu používam na iné.

lucka_ke
22. jan 2021

ja som nenahlásila druhé odberné miesto a musela som doplatiť do dátumu nahlásenia a ešte mi vyrubili aj pokutu

mirka6661
22. jan 2021

Ahojte babka plati spolu s elektrinou a este jej chodi zvlast sek z rtvs, vsak to by nemala uz platit, ak plati uz v elektrine, ci?

katie253
22. jan 2021

@mirka6661 určite by som to riešila, treba preveriť. A inak neviem či náhodou seniori nie sú oslobodení od platenia koncesionárskych poplatkov.treba zistiť.

katie253
22. jan 2021

@mirka6661 https://uhrady.rtvs.sk/domacnosti/pre-dochodcov
Ak je elektrina, čiže sipo písané na ňu , tak nemá platiť

janba
22. jan 2021

My mame len stary dom, na ktorom je netiahnuta nova elektrina, planujeme tam stavat, nebyvame tam, neberieme ziadnu elektrinu, ale koncesionsrske aj tak musime platit

katie253
22. jan 2021

@janba A obidva miesta sú nahlásené na rovnakú osobu? Ak áno, treba im poslať dokument, že obe sú na rovnaké meno A budete platiť iba za jedno miesto.

janba
22. jan 2021

@katie253 nienie, len stary dom je na nas, momentalne sme u svokrovcov, ten je samozrejme na nich.
Len som tym chcela povedat,ze sa to proste platit musi

mirka6661
22. jan 2021

@katie253 to som tiez citala, ze by mali byt oslobodeni, ona bude mat 69r. A elektrina je na jej meno. A plati elektrinu a v tom ma zapocitane tych 5€. To zaplati, a este jej pride zvlast sek rtvs.

marco2
22. jan 2021

Ja keď som prepisovala elektrinu na seba, tak som musela aj inkaso na seba na pošte a automaticky ma pošta prihlásila na platenie RTVS

katie253
22. jan 2021

@mirka6661 kontaktovala by som rtvs, nahlásila číslo sipo lístka, že jej sťahujú poplatok A tiež by som určite neplatia ešte ten šek čo jej chodí zvlášť. Možno by stálo za to, informovať sa či vedia vrátiť tie úhrady, ktoré jej boli stiahnuté zo sipo lístka A tiež Z tých šekov čo jej chodia A ktoré platila.

annkajanik
autor
23. jan 2021

@janba no prečo platíš keď na stránke ich píše ze kým tam nebýva nepozerá tv nič. Tak nemusíš platiť hm