Poraďte kde ešte viac ušetriť a uťahovať opasky?
Príjmy máme manžel 1000 ja 1100 vo výplate je aj DB na 2 deti a rodinné 120 na 2 deti teda spolu 2220 eur.
Za minulý mesiac som spísala všetko do centu na čo sme míňali dopadlo to takto:
-potraviny 215 eur v tom je zahrnuté všetko ako mäso vajcia cestoviny múka cukor mliečne výrobky ovocie zelenina proste všetko
-pecivo 102 eur dala som zvlášť na toto kategóriu veľa kupujem chleba a rožky plus koláče do práce
-drogeria 88 eur v tom je zahrnuté prací gél aviváž toaletný servítky kuchynské utierky veľa míňame,šampón sprchový zubná pasta
-malinovky 65 eur kupujem čistú vodu aj malinovky ako Kofola Pepsi a pod,džuse a dojčenská voda
-sladkosti 50 eur čokolády kekse napolitanky
-slane 20 eur čipsy
-oblecenie 40 eur
-ostatné 100 eur dekorácie do domu,knižky hračka pre deti
-benzin 150 eur pre 2 autá
-obedy deti 40 eur,my s manželom nosíme z domu obed do práce
Naše mesačné výdavky 700 eur mesačne v tom je hypotéka, poistky pre nás 4,plyn,elektrina,tv, internet,kredit na mobil.
Keď všetko odrátam za september sme ušetrili 650 eur.Kazdy mesiac ušetríme inú sumu keďže každý mesiac sú iné výdavky.
Čo na to hovoríte,je to málo,resp.kde by sa dalo ešte ubrať?
Našetrené máme spolu 10 tisíc eur.
Nam moze byt jedno kolko setrite. Je jedno co si myslime. Ale minut na cipsy 20e mesacne? To je balicek kazdy treti den, mineralky 65? Denne pijete colu? Sladkosti deto. Bolo by mi luto vyhodit mesacne 150 e na take “sracky”.ak vam to nevadi kupuj si dalej. Su to tvoje peniaze
Mna zarazili tie sladke napojde a mineralky, za mna je to fakt vela
A tych 100e na dekoracie a hracky to kazdy mesiac ?
na strave setrite az velmi (mimo sladkych vod) to najskor jete cestoviny s cestovinou
rieisla by som zvysenie prijmov
si zober ze za potraviny (maso vajcia mliecne, ovocie a zelenina) das rovnako ako za malinovky chipsy a pecivo to je velmi zly pomer neodzrkadluje sa vam to na zdravi?
Malinovky miniete moc a oblečenie malo. Však len jedny topánky kúpim za 100e a furt dačo treba.
Môžte kupovať tie lacné značky koly a nie coca colu... 🤷♀️
Setrite na nieco konkretne napr detom na skoly alebo preco utahovat opasky? Rezervu mate. Ale tak napr tie sladke vody a slane snacky obmedzit. Mna by zaujimalo ako sa viete z 215 eur najest za mesiac?
Ja nechápem ze vám stačí 317e eur na mesiac. Ja miniem týždenne 100 e a teda nejak moc nerozhadujem a veľa mame aj doma mäso, mlieko,zemiaky
Ja sama z detmi miniem ma potraviny viac. A my nekupujeme chipsy a vody ziadne pijeme z vodovodu. Max nejaky sirup..chipsy len na sviatky k telke max 2balicky na mesiac
A lapace prachu nekupujem max 1za rok..
Toto je ešte celkom dobré hospodárenie s financiami, ja z toho menej kupujem čipsy a sladené vody, sme traja, ale viac míňam na potraviny a tiež oblečenie.
Autorka my máme príjem nejak tak rovnaký ako vy a priemerne odkladám 200€ mesačne.Viac by už malo vplyv na nasu rodinnú pohodu.
Ale vy sa uskromnujete až moc a zároveň kupujete hovadiny
Kebyze dam vyse 100 eur mesacne na cipsy a sladkosti a vody,tak ma kvaria pocity viny uz z principu😁
Čipsy, sladkosti, sladké vody, avivaž to sú zbytočné veci, nechápem, ale ak je vám to treba, preco sa pýtaš...
len na ovocí a zelenine nechám v obchode 10e denne 😁 plus jogurty, mäso, mlieko, vajcia... tiež nechápem tomu pomeru 🤷
Slané 20,sladke 50,napoje 65?ty kokos... To je teda veľmi veľa. A len tak mimo... Nie dzuse a kekse, ale džúsy a keksy!!!
Stačí nekupovať hovadiny ako čipsy za 100 mesačne a namiesto toho kúpiť normálne jedlo, lebo predpokladám zajedáte večerný hlad keď až 100 eur miniete len za toto.
Dalo by sa ubrať tým ze by si prestala kupovať vodu a kolu a všetky tie sladké srandy a viac kupovať ovocie a zeleninu a do prace koláče? To len ty kupuješ alebo sa meníte v práci?
@huginko ?
215 za potraviny je wow - ale ked sa na vas "stol" pozriem aj plus to dalej 215 - a plus 135 blbinky (slane, sladke, vody) tak je to este vacsi wow
je to neskutocny nepomer nezdravych veci podla mna a to nie som ziaden bioclovek, co by sa prezehnal pri slove mc alebo cukriky, ale je to moc k tomu zvysku.
Asi tam mas najviac priestoru kde setrit a menit veci.
Rozmýšľam kde robím chybu,že mňa potraviny stoja 2x viac.
@stellarstar že som chcela napísať, že ovocie a zelenina nikde, ale bola zahrnutá v nákupoch... 😁
Za mna, ked tolko vela penazi minate za pecivo a chleba, tak zacat doma piect. Ten kupovany chleba uz nie je to, co byval. (peciem chleba a kupovany uz nezjem).
Sladke vody a podobne kakanice typu chipsy a sladkosti, no uz ked budes ten chleba piect, tak tam prihod kolac, mas to zdravsie.
Mne sa zda malo, ze mate okolo 200 za potraviny, mate tam aj kvalitne maso, zeleninu, ovocie?
Dalej drogeria 88, kde si spominala, ze kuchynske utierky minate vela. To ti nie je luto, len tak vyhadzovat peniaze? ja mam aj latkove utierky a aj take malicke na utieranie, ano mam toho za pol pracky za tyzden, ale z ekonomickeho a hlavne ekologickeho hladiska sa to viac oplati. Kup si 10 sad utierok v ikei za 3 libry a mas to na cely zivot, budes mat okolo 50 utierok, tolko by ti malo stacit na tyzden.
Ja nepreratavam kazdy korunu, kupim aj kolac v obchode aj vselijake serepeticky, ale s mierou a obcas. Skor dam na kvalitnu stravu, alebo upeciem ako sa nadajat sladkymi srajdami a potom za 10 rokov riesit diabetes.
@huginko hej tiež som to ešte raz pozrela
Čo sú ďžúse? Malinovky,sladkosti a slané...zbytočne veľa €
@zuzanka.zuzu ja tiez kazdemu jeden jogurt denne..deti len co otvoria oci uz idu do chladnicky a beru jogurt. A to ma syn 10 uz a nikdy den bez jogurtu nezacal..
Tu stovku, čo minas mesačne na nezdravé hovadiny, radšej vraz do zdravých potravín, ovocia a zeleniny..
Ja by som hneď škrtla malinovky, keksy a čipsy. Zbytočné veci, ktoré škodia a zbytočne vyhadzuješ peniaze.
Ak nutne potrebuješ sytenu vodu, kúp sodastream a sirupy, ale sladené malinovky a džúsy vôbec nepotebujete, nauč rodinu piť čistú vodu. Sladkosti peč a čipsy si tiež odpusti. Opeč si staré pečivo nakrájané na tenucke plátky, zasyp trošku syrom a máš bakerolls alebo si upec v rúre vlastné zemiakové cipsy.
A chlieb, rohliky a kupované koláče by som tiež nahradila doma pečenými
Myslím,že šetrite až priveľa.Kludne by si mohla tak 200 € ešte pustiť a stále by ste krásne šetrili.
Či šetríte na niečo konkrétne?