Prosím poraďte mi na aké dávky mám nárok,keď som sama s 2 deťmi v prenajatom byte...okrem výživného...zachviľu mi končí RD
@klarissa25 samozrejme že práca je na prvom mieste,ale bude to ťažké tak každá koruna dobrá...
8 ročný chlapček myslím ze už chodí do školy. A už aj to menšie mohlo byt v škôlke...kto chce peniaze hľadá spôsoby...
@zoltkana každopádne odpoveď ma tvoju otázku je ze nemáš nárok na žiadne špeciálne dávky
Otvor si stránku úradu práce soc vecí a rodiny a hľadaj či máš na niečo nárok. Ja myslím, že nie ak sú deti zdravé.
Dohodnúť sa na striedavke s otcom deti. V čase keď budú deti u otca, tak zobrať brigádu
Na žiadne iné dávky nárok nemáš
Ked budes pracovat, tak na danovy bonus na deti, predpokladam, ze rodinne pridavky a vyzivne mas.
@zoltkana kym poberas RP, nemas narok na nic, ked ti skonci RP a budes bez prijmu, mas narok na davku v hmotnej nudzi, v zavislosti od vysky vyzivneho.
@pribinak toto je rada za milion.
1. vsetci otcovia sa trhaju o striedavku, obzvlast pri 2 a pol rocnych detoch
2. pri SS by polovica RP patrila otcovi, takze bola by skor v minuse ako pluse
@matkahelka skúsiť to môže, nie? Nevieme nič o otcovi iba to že od neho odišla, neuvádza nič o vzťahu deti a otec. Okrem toho nemusí to byt presne 2 týždne a 2 týždne. Ale navrhnúť že mize byt s nimi dlhšie a ten čas využiť na brigádu
Kým toto súd dorieši tak už dávno bude po rodicaku. Dieťa má 2,5 roka
Ty si jej poradila čo? No nič
@pribinak ak by mali akokolvek rozsireny styk, tak alikvotnu cast RP by musela vyplacat otcovi, to je dane zakonom. v tomto pripade by fakt nebola v pluse. a ak otec o SS ci akokolvek rozsireny styk zaujem nema, moze sa postavit zena aj na hlavu, ziaden sud to neschvali.
A teda ano, poradila som jej a uplne k veci, na ktoru sa pytala. teraz na HN narok nema, po skonceni RP na nu bude mat narok v zavislisti od vysky vyzivneho.
@matkahelka ešte raz: rodicak jej konci. Čomu nerozumieš?
@pribinak konci jej o 5 mesiacov, nie zajtra.
@matkahelka fakt? No Nehovor
@matkahelka konci jej o5 mesiacov a uz teraz sa pyta na davky 🤷
Žiadne špeciálne, rodinné prídavky a výživné od otca detí.Keď budeš zamestnaná, tak daňový bonus. A co s tým má prenajatý byt?
@martinkatinka zrejme dufa, ze na nejake ma narok aj teraz
Netreba hľadať dávky....treba hľadať prácu...bude ti končiť RD. Takže deti do škôlky a ty do práce.