Pocujte zeny, akurat som citala tu temu, kde autorka pisala, aka super je praca ucitelky na prvom stupni. Prisli tam na temu zarobky, konkretne, ze 800, k comu z vyjadreni uzivateliek som vydedukovala, ze to je teda plat na zaplakanie. Baby povedzte mi, kde robite, ze tam zarabate platy, co nie su na zaplakanie? A toto nie je tema, ze idem provokovat, to v ziadnom pripade. Ja som fakt a uprimne len zvedava, lebo zijem v BA a mam VS vzelanie (a aj nieco navyse) v nie az tak tuctovom obore, pracujem v sukr. firme, mam svoju pracu rada a robim ju dobre, ale teda moj plat by bol podla vacsiny z vas "na slucku". Ja uz by som naozaj chcela vediet, co robim zle 😀 ratajme vek okolo 30-35. Lebo ak napisu zeny okolo 40, tak tie uz su zrejme karierne vypracovanejsie, takze to chapem, ze aj o dost viac zarabaju. Aspon ma nejak uteste, ze bude to lepsie za par rokov (lebo zatial som robila po VS len cca 3roky, takze chapem ze nemozem hned chciet plat ako prezident). Len potrebujem vediet, ci po RD je sanca na zlepsenie alebo uz tie deti budu prekazkou pre kazdeho zamestnavatela 😀
@mrkvicka060 je zaujímavé že po druhých chceš vedieť plat a svoj nenapíšeš🙂
@milanm_ chcem ist k vam robit sekretarku
@mrkvicka060 Napíš svoj plat. Sice mam 40, nemam VS a vo svojom obore na skrátený úväzok, moznost homeoffice, ine vyhody a zarobím viac.
@mrkvicka060 https://www.aktuality.sk/clanok/621214/priemern...
Myslím, že toto má väčšiu výpovednú hodnotu ako nejaká minianketa má MK.
@milanm_ mam v praci ovela vacsiu zodpovednost, relativne narocna praca mentalne, ale o 1000 v cistom by som sa aj bala poziadat 😃 to by ma velmi rychlo poslali...na miesto 😀
Inak nechcem aby ste to brali tak, ze robim anketu, jasne ze po vas nechcem napisat platy, ide mi skor o taku vseobecnu debatu, ako to ponal @milanm_
vs pedagog presov 1150€ v cistom
@evittam mam zhruba "priemerny plat", cize je to tesne nad tu 1000 brutto. A mala som pocit, ze na to, ze robim tak malo je to fajn... Mame penazi dost, nechyba nam, muz zaraba viac, ale tiez to nie je nejake terno. Mne totiz z vela tem tu na MK pride, ze vsetci tu zarabaju pomaly miliony a nechapem, kde tie prace beru...
@mogaa precitaj si este raz prispevok a povedz mi, kde sa pytam kolko zarabate.
@igores na klasickej "statnej" VS, ci na sukromnej?
@mrkvicka060 ahoj mrkvička...odporúčam IT sektor. Prácu tam nájdeš rôzneho zamerania...Aj technickú aj netechnickú a platy celkom slušné 😉
@mrkvicka060 Ved ked si ty spokojna a tvoja práca je ohodnotena ako si predstavujes tak na co riesis druhých? Ty musis vediet ci chces a zasluzis si za svoju pracu viac alebo nie. Ja keby som chcela môžem zarobiť 2x tolko co mam ale nechcem prednejsie su pre mna deti a volny cas. Treba si urcit priority.
@silvia5252 neviem, co vsetko zahrna IT sektor, lebo ja som sa k tomu klasickemu IT ako clovek studuje, nejakemu tomu programovaniu a pod. v zivote nepriblizila. Takze to budem musiet poprezerat, co take by som mohla v IT sektore robit 😀 Diky za tip
@mrkvicka060
@milanm_ ja mam 483€ netto a robim presne to iste ako vasa sekretarka....a 3 deti k tomu 😉 a je to TN kraj, blizko PN
@mrkvicka060 no tak keď chceš vedieť len kde kto robí - tak štátna správa🙂
Nie je to ani o tom akú pozíciu robíš ale o tom kde. V BA kraji zarobíš aj ako skladník 1000€ a v RA alebo RS na východe môžeš robiť sekretárku s 5 jazykmi a viac ako 400€ nedostaneš ak sa nepáči môžeš ísť kade ľahšie na tvoje miesto čaká 500 ľudí. Vlastná skúsenosť.
Toto je teda veľmi diskutabilné s tými platmi, dosť často to riešime doma s priateľom. Lebo. Napr. ja robím ako prof. vojačka s platom cca 800€ v čistom, neviem tú cifru na cent presne, preto píšem cca. Ale... Žijeme na úplnom východe Slovenska a mám tu svoj byt na kt. mám hypoteku, poplatím si z toho svoje veci a svoje "blbosti" a vždy mi pekne ostane.. Keby mám tento plat niekde v BA tak tam triem biedu a počítam koľko rožkov môžem do konca mesiaca zjesť aby som si mohla zaplatiť bývanie... Takže podľa mňa riešiť či niekto má alebo nemá plat na zaplakanie je teda hlavne o tom v ktorej časti SR ho má. Ale keď sa v BA ako píšeš bojíš požiadať o 1000€ v čistom, tak áno je to na zaplakanie 🙂
Ja mám tiež vš, síce je to na prd odbor ale študovala som preto že ma to zaujimalo a nerozmyslala až tak nad budúcim uplatnením. Veterinárna sestra 450€ netto v BB
@mrkvicka060 praca v kancelarii, objednavky, faktury, mala firma v NM, cca 900 v cistom s celkom fajn pracovnym casom 8-16 hod. v pracovne dni, vikendy samozrejme volne 😊
@luckam89 Tak ti by som brala.
@saslavka73 predtym som robila v bankach, cista katastrofa, tu som spokojna uz 2. rok, cisto pansky kolektív okolo 30 rokov ako ja, takze si rozumieme 😊 manzel tiez fajn zarobi, cez 1200 v cistom, praca 7-15:30, ziadne smeny, vikendy sme spolu na výletoch, takze sa mame momentalne naozaj dobre, musim si zaklopať 😉
@mrkvicka060, podľa mňa to igores mala aj s vianočnými odmenami... alebo má tri dni pred odchodom do dôchodku.
No ja neviem, bývame v BA, spoločný príjem mame nad 3000e v čistom, mame sa dobre, ale nemám pocit, že by sme mali nejakú extra super prácu, mame aj známych co zarábajú viac.
@mrkvicka060 ja mám 40, som živnostník 3 roky, náklady nemám v podstate žiadne, zarábam mesačne priemerne 3500 - 4000 eur. Koučujem manažérov a podnikateľov a trénujem manažérske zručnosti. Predtým som robila manažérske pozície vo finančníctve, tam som na TPP posledné roky zarábala cca 2000 a viac v čistom. Ale robila som mulicu, 14 hodín denne bol štandard, riadiť veľký kolektív a dostávať zdrbunky z vedenia aj keď sa plán plnil. Čiže otázne je či tie prachy stoja vždy za to. Hoci nesťažujem sa, lebo aj vďaka tomu robím teraz pár dní v mesiaci a zarobím nadštandard.
Ja som robila v tescu a mala som 360 v cistom
@luckam89 Ja odpadnem. Prajem.
@mrkvicka060 reálny it typu programovanie robí aj v ba málokto... Nástupný plat je okolo 1300 v hrubom ale makáš. Je to rôzna administratíva okolo it na rôznych oddeleniach.
Inak ja mam plat stále podobný tomu co som mala v 30tke keďže som odvtedy porodila 2 deti a bola s nimi na materskej... Možno aj menej keďže v tej 30tke som robila obchod a tam bolo kopu odmien
Kto v BA zarába pod 1000 brutto je blbec, alebo z neho blbca robia. ( maturitou, VŠ 1000+).
Nasa sekretárka ma Bc.,zopár rokov pracovala v GB. plat 1000+ netto(mailova/telefonická komunikácia v angličtine, administratíva, prepájanie hovorov a robenie kávy vedeniu).
Chlapi v sklade, keď to poviem hulvátsky práca pre debila so základnou školou (nie vysokozdvižné vozíky, iba ručný paleťak) 800 netto.
Montér/vodič dodávky stredne ťažká manuálna práca 900 netto.