Ahojte, potrebovala by som poradiť. Muž sa nechce rozviest, no bojím sa, že si vezme pôžičku a ja ju budem musieť platiť. Aké. Opatrenia musím spraviť?
Dakujem
@veronikaszabova nie sme rozvedený a on stým súhlasiť nebude.
@pipinka0509 nemusite byt rozvedeni.
@pipinka0509 ak si zoberie pôžičku kde ty nebudeš spoludlžník, tak ju nebudeš musieť splácať. Avšak ak by ju nesplácal a došlo by až k exekúcii, tak tam exekúcii podlieha váš spoločný majetok. Hoci v prvom rade v takýchto prípadoch exekútor blokuje účet prípadne žiada zamestnávateľa o zrážky zo mzdy. Až keď sa tu nedomôže, siaha na majetok. Čo sa týka rozvodu, ten môžeš podať aj keď nesúhlasí.
@veronikaszabova ale s rozdelením BSM musí on súhlasiť
@pipinka0509 inak možnosti sú len to BSM ktoré už spomenula Veronika alebo rozvod
@pipinka0509 nie je muž podnikateľ, živnostník? Vtedy by si mohla požiadať o zrušenie BSM počas mamzelstva
@pipinka0509 Ahoj, som laik, neovládam právo, ale jedno si myslím, že sa nemýlim... Že máš pravdu v tom, žeby musel súhlasiť s vysporiadaním. Existuje na to nejaký paragraf, môj súčasný manžel si takto poriešil niektoré veci s bývalou ženou ešte počas manželstva s ňou... Ale musela súhlasiť a musela sa spísať notárska zápisnica... Takže ak Ti vzťah nefunguje a máš obavy, tak asi jediné východisko je čím skôr podať o rozvod...
zrusit bsm uz pocas trvania manzelstba. zajdi za pravnikom
@pipinka0509 vysporiadanie BSM