Ahojte.Manžel prešiel minulý rok osobným bankrotom.Vieme že 5 rokov nemôže požiadať o žiadny úver,nemôže si založiť ani účet v banke ani nič také.Neviete mi poradiť,či ja jeho manželka si môžem vziať úver a založiť účet? Ďakujem
@alenah31 bolo mu povedané,že 5 rokov si nemôže založiť účet v banke
@maminuska33 no len ked ma OB, tak urcitu dobu musi splacat nejake zavazky... cize ak si zalozi ucet, bude nan dostavat vyplatu, urcitu cast mu budu strhavat
@katkaseiner každý mesiac musí platiť 14:eur
@maminuska33 niekde je až 10 rokov, pretože banka nepozerá v tomto prípade úverový register ale register úpadcov a tam myslím že až 10 rokov sa uchovávajú údaje.
@maminuska33 ok ale teda moze mat ucet...
@katkaseiner a neviem ako to je teda.Lebo jemu bolo povedané,že nemôže.
@maminuska33 nehnevaj sa, ale ktory zamestnávateľ ešte platí výplatu na ruku?
@katkaseiner taky, ktory si tento sposob vyplaty dohodne so zamestnancom v prac. zmluve. Obmedzena je len suma....vyplata v hotovosti nesmie presiahnut sumu 5.000€. Zmluvne vyplacame v hotovosti len jednemu zamestnancovi - nema ucet, internet, TV, auto, mobil....cisty eko bio blazon - myslim to v dobrom🙂 @maminuska33 mame 6 zamestnancov po OB, piati maju vlastny bankovy ucet, jeden zalozil ucet synovi a mzdu zasielame tam. Jeden sa nepoucil....zasa neplati vyzivne, ktore exekucne dosplacal - to nepodlieha OB, lenze nesmel mat novy dlh, porusil podmienky...co uz, niekomu niet pomoci🤷♀️🤷♀️
Musíte najprv zrušiť medzi sebou bezpodielové vlastníctvo.Normálne súdne,pomôže vám s tým právnik.Po tomto zrušení je to laicky povedané takto:čo je napísané na teba-je tvoje a čo je napísané naňho je jeho.
Takze keď toto zrušenie prebehne mozes si kludne vziať úver.
v nedelu bola reportáž na STV - občan za dverami, práve o problémoch exmanžela, potom čo vyhlásila jeho manželka osobný bankrot. Išlo o nehnuteľnosť.
@maminuska33 prečo by si nemohol založiť účet? Mám zamestnancov po OB a všetci majú normálne účet v banke....posielam im tam mzdu.