Zeny pomoc ja som uz jelen z tohto, z byvalej roboty mi dali papier potvrdenie o zdanitelnych prijmoch FO.,Ale ja som bola este do jula na rodicaku a potom som bola na podpore polroka.cize normalne prijmy zo zamestnania som nemala ziadne. Tym padom danove priznanie nemusim podavat vsak? Ci sa mylim?
@alenah31 to je ten uhrn preddavkov na dan zrazenych podla zakona? Tam je napisane 41€ ale mne nikto nic nevyplacal ani dovolenku ani odstupne nic za minuly rok
riadok 04 Úhrn preddavkov na daň zrazených podľa § 35 zákona ..... áno to by ti vrátili. No niečo si vyplatené mať musela, inak ak si bola iba RD a ukončený PP bez príjmu - to tvoje potvrdenie by bolo na sumu 0€.
@alenah31 no mne rodicak koncil 8.jula a k tomu dnu sme ukoncili aj PP a nikto mi za nic nedal ani cent potom som sa sla hlasit na UP tak nechapem
tak ak máš v riadku 01 Úhrn vyplatených zdaniteľných príjmov zo závislej činnosti (§ 5 zákona), okrem príjmov, z ktorých sa daň vyberá zrážkou podľa § 43 zákona - uvedený príjem a v riadku 04 zrazenú daň - príjme si podľa musela mať a vieš si na základe RZD či DP o to vrátenie požiadať - resp. ti bude vychádzať preplatok tých 41€. .
@alenah31 dakujem
a keď si ukončovala PP tak ti nebola preplatená dovolenka resp. nejaká odmena či odstupné? Pokiaľ áno - kukni sa na tej papier čo ti poslali - tam kde je kolonka zrazená daň či tam máš nejakú sumu uvedenú - ak si tomu zamestnávateľovi pošleš Žiadosť o vykonanie RZD do 15.2. aj s potvrdením o evidencii na ÚP musí ti ho urobiť a tá suma dane sa ti vráti na účet. Pokiaľ si ukončila PP a nič ti vyplatené nebolo - nie RZD ani DP podávať nemusíš.