Dobrý deň, som veľká milovníčka módy, kupujem si cez rôzne bazáre oblečenia a nosím ich pár týždňov a potom ich chcem predať a kúpiť nové oblečenie aby som nenosila stále to isté.
Ak prekročím ročne napríklad 2000€ musím platiť dane? Alebo ako to funguje.
@veronikah96 a ako vedia tie aplikácie, že sa uskutočnil predaj a inzerát nie je vymazaný kvôli napríklad darovaniu, vyhodeniu danej veci?
@domka222 ja predávam na V_N_ED (nebudem písať celé meno aplikácie,aby to tu nevymazali) a tam to všetko ide cez generovanie štítka, sledovanie balíka a prevedenie peňazí na účet,takže tam ten systém registruje každú platbu 🙂 me už aj prišiel dopredu vyplneného dac7 výkaz,keďže som už mala viac ako 30 predajov ,akurát tam musím doplniť svoje posledné údaje a poslať to, ostatne vypĺňajú oni 🙂 malo by to byt tak,že výkaz sa ma podať najneskôr do konca roka, potom ti môžu pozastaviť konto kým to nepodas
Respektíve podáva sa to do 60 dní od prekročenia 30 predajov/2000€ alebo do konca roka v závislosti od toho, ktorá doba je dlhšia.. ak napr. Prekrocis limit v marci, stačí podať do konca roka, ak prekrocis limit až v decembri, stačí podať do 60 dní (t.j. február ďalšieho roku)
@veronikah96 A keď prekročim 2000€? Tak sa tiež dane neplatia?
Nie nemusíš,len ten výkaz sa musí podať do danej lehoty 🙂 je to európska vyhláška a ta je nastavená tak,ze dan z predaja osobných vecí sa neplatí🙂
Nie, ak predávaš svoje oblečenie, či oblečenie svojich detí, neplatíš. Ak by si kupovala za účelom následného predaja, vtedy by to bola podnikateľská činnosť. Ale ak si niečo kúpiš, nosíš to a potom predáš, tak nič.
Nie, dan sa neplati z predaja,ale je treba podať vykaz dac7 🙂 bazáre a podobne stránky/aplikácie musia hlásiť užívateľov finančnej správe po prekročení 30 predajov/2000€ a tebe vyplýva povinnost podať tento výkaz 🙂