Musím odovzdať daňové priznanie?

1. feb 2024

Ahojte. Od 2.2023 do 10.2023 som bola riadne zamestnana.. od toho datumu som vedena na zdravotnej, ako matka starajúca sa o dieťa do 6 rokov. (pn,očr, aj čerpaná dovolenka - ako samozrejmosť) daňový bonus som poberala, samozrejme, že ak som bola očr, či pn nebol rovnaky ...
Otazka znie, musim si robiť daňové priznanie? A ak áno, co mam ocakavat ? Doplatky nedoplatky ? Diky za odpoveď.

zalka
1. feb 2024

Do je povinné pre všetkých, ktorých príjem prekročil 1/2 nczd čo je cca 2461,41e. Čiže áno musíš podať DP typ A a áno mala by si mať preplatok na dani.

nezbednicka2
1. feb 2024

@zalka vedela by si mi poradit ako mam postupovat? Moj ciastkovy zaklad dane je mensi ako nczd pre rok 2023. Ako mam dalej postupovat pri DP. Dakujem

zalka
1. feb 2024

@nezbednicka2 čítať kolónky z potvrdenie a vypisovať kolónky v DP rovnaké

simca06022011
1. feb 2024

ano, treba to podat... nikto nevie co mozes cakat, kedze dolezite su cisla. Predpoklad, ze nedoplatky kvoli odpocitatelnej polozke nie, skor preplatky. Daj si urobit RZD alebo si podaj danove, podla potvrdenia o zdanitelnom prijme.

54tinka54
1. feb 2024

@zalka prosím ťa ak som za rok 2023 poberala len rodičovský príspevok a potom som čerpala podporu v nezamestnanosti, treba mi podávať DP?
Hlavne kvôli tej podpore nie som si istá…

zalka
1. feb 2024

@54tinka54 mzdu si nemala?
Ani Rp ani podpora nie sú zdaniteľné príjmy

54tinka54
1. feb 2024

@zalka nie, mzdu som nemala žiadnu.
Ok ďakujem 🙂

zalka
1. feb 2024

@54tinka54 ani ti nepreplacali dovolenku?

54tinka54
1. feb 2024

@zalka nie nie 🙂 pp mi skončil už v 2021

zalka
1. feb 2024

@54tinka54 aha tak potom DP netreba riešiť

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. feb 2024

A este otazka dokedy treba odoslat danove priznanie ? Dakujem

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
1. feb 2024

@stastnamanzelka nemajú dôvod niečo strhávať. Jedine, že by opravovali zostatok .. a min. rok si bola na MD a na RD ... a na RD si bola viac ako 100 pracovných dní vrátane sviatkov, tak mohli uviesť dovolenku na správnu mieru ...

zalka
1. feb 2024

DP sa podáva do 31.3. ale kedže tento rok je to nedeľa tak DP treba podať najneskôr 2.4.24

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
1. feb 2024

@stastnamanzelka ak ide o staru dovolenku tak máš nárok na full a na odstupné ako píšeš ..

Ak pôjde o výpoveď, tak budete mať nárok na odstupné v sume:

a) priemerného mesačného zárobku, ak pracovný pomer zamestnanca trval najmenej dva roky a menej ako päť rokov,

b) dvojnásobku priemerného mesačného zárobku, ak pracovný pomer zamestnanca trval najmenej päť rokov a menej ako desať rokov,

Ak pôjde o dohodu, tak budete mať nárok na odstupné v sume:

a) priemerného mesačného zárobku, ak pracovný pomer zamestnanca trval menej ako dva roky,

b) dvojnásobku priemerného mesačného zárobku, ak pracovný pomer zamestnanca trval najmenej dva roky a menej ako päť rokov,

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
1. feb 2024

@stastnamanzelka aj výpoved môžu dať .. ak rušia prevádzku

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
1. feb 2024

@stastnamanzelka ak dáš výpoved pripravíš sa o odstupné .. nedávaj výpoved

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
1. feb 2024

@stastnamanzelka tak nahlás nástup do práce .. mesiac vopred tak pošli list že chceš nastúpiť 1.3. a budú musieť ťa riešiť ...

zalka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
1. feb 2024

@stastnamanzelka ved to nie je problém .. máš dovolenku .. nahlásiš nástup ... a budeš čerpať dovolenku a píšeš že končia marec apríl ..

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
1. feb 2024

@stastnamanzelka preto som ti to tak napísala ... v jednej práci pracuješ v druhej čerpeš dovolenku ...

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz