dobrý deň mám otázku. ak som brigadnicka a mám 16 rokov a musím si podať daňové priznanie, pretože moja výplata presiahla 200€, potrebujem na to daňovníka/účtovníka aby mi to spravil? alebo si to môžem spraviť sama s rodicmi?
@vaness_ss2 su aj aplikacie za par eur kde len das udaje a ti to same vygeneruje priznanie, ktore staci podat.. popytaj rodicov nech ti pomozu.. je to velmi jendoduche lebo sa ti vrati preplatok
@vaness_ss2 nemusíš podať daňové priznanie.
@vaness_ss2 nemusi ti to spracovat uctovnik, popros rodicov nech ti s tym pomozu, staci vyplnit formular na financnej sprave, ten hned aj robí kontrolu udajov.
@vaness_ss2 nie, ja som si bezne robievala sama, ved priamo vo formulari mas kazdu kolonku vysvetlenu, co do nej napisat. A ak ani to nestaci, mozes zavolat na infolinku daň.uradu alebo finančnej správy alebo ako sa to dnes vola a pani ta bude navigovat, kde co vypísať.
A preco radsej nepoziadas zamestnavatela o rocne zuctovanie? Nevadi, ze uz u neho nerobis. Staci poslat ziadost do 17.2.2025. Ziadost najdes na nete, alebo sa skontaktuj so mzdovym oddelenim, pomozu ti s vyplnenim.
@kristie571 já som z toho jeleň. Už v polovici som sa stratil. Nenávidím to. Za rok vystriedam niekolko zamestnaní a brigád. Potom zháňat potvrdenia od každého zamestnávatela… Bodaj by to bolo také jednoduché že vyplním osobné údaje, dopíšem tam sumu z výplatných pások a dovi dopo.
Pokiaľ si za celý rok zarobila 200 EUR, nemáš povinnosť podať daňové priznanie, no pokiaľ Ti boli z tejto sumy zrazené preddavky, oplatí sa Ti urobiť daňové priznanie, nakoľko Ti tieto zrazené preddavky vrátia ... daňové priznanie Ti nemusí robiť účtovník.