Prosim vas, viete mi poradit? Muz bol minuly rok 3mesiace na UP, potom robil v stavebnej firme na zivnost 3mesiace, platil si len ZP, potom sa mu naskytla prilezitost pracovat v jednej firme, tak zacal pracovat na pracovny pomer. Teraz bude podavat DP, uhrn z prace uz ma, pri vyplnani treba pisat aj ten prijem zo zivnosti? A prilozit tie 3 faktury za 3 mesiace zivnosti?
Samozrejme, že treba, robí daňové priznanie typ B a samotné faktúry k DP nemusí prikladať
Živnosť stále trvá alebo je prerušená ? lebo ak trvá , podáva DP elektronicky .
Robí si daňové priznanie B a musí tam dat všetky príjmy samozrjeme. Jedna tabuľka je na príjmy z podnikania a potom sú tam.aj ďalšie. Ukoncil tu živnosť? tri.mesiace dúfam eviduje doklady ako podnikateľ (treba si založiť Tie faktúry, k tomu výpisy kde je úhrada faktúr, úhrady poistného, atd - proste prislusna evidencia k tomu) a daňový základ týchto prijmov klasika bud príjmy-vydavky, alebo paušál....
Ak to neviete urobiť , je to práca účtovníka, môžete skúsiť.najst.
@0silvia0 áno presne tak, pokiaľ je živnosť zrušená a ani z iného dôvodu netreba podávať DP elektronicky, tak potom DP môže byť podané v papierovej forme alebo aj elektronicky
@hannulik7488 dakujem
@simca06022011 ano faktury ma vsetky, aj potvrdenia o plateni za tu dobu zdravotky.
@subartic ak je prerusena, sa nemusi elektronicky?
@bublinka1426 pokiaľ je živnosť iba prerušená resp. pozastavená, tak sa musí podať elektronicky. Iba po úplnom zrušení sa môže podať papierovo
Áno samozrejme robiť si daňové typ B
@hannulik7488 aha dakujem. to nam poradili ze nemame uplne rusit, ale len pozastavit, kebyze sa k tomu cchce este niekedy vratit.
dakujem za vysvetlenie
V daňovom priznaní sa uvádza celý zdaniteľný príjem, čiže príjem zo zamestnania aj zo živnosti. A pokiaľ ja viem tak ku daňovému priznaniu sa faktúry neprikladajú, faktúry sa len musia archivovať napríklad v prípade daňovej kontroly.