Môžu mi stiahnuť z účtu peniaze, keď som v mínuse?

6. nov 2024

Dobrý večer, na účte mám skoro 45€ mínus . Priateľ mi chce poslať peniaze . Stiahnu to hneď ??

patka06
6. nov 2024

áno

autor
6. nov 2024

@patka06 do frasa 🫤

kavasmliekom
6. nov 2024

Veď aspoň nebudeš mať úroky.

autor
6. nov 2024

@kavasmliekom priateľ mi cez firmu kde robí chce poslať 50€ viac zálohu mu nechcú dať keďže tam robí len krátko . Nám sa už pomaly miňa všetko plienky, Sunar, a tak nechcem to tu všetko vypisovať. Preto nechcem aby mi to stiahli . Doprčic

petamich
6. nov 2024

Automaticky sa vyrovna nepovolene precerpanie akymkolvek kreditom na ucet, takze zial touto cestou to nepojde. Nemoze ti to poslat na ucet niekoho komu doverujes a ten ti vyberie?

Inak uroky za nepovolene precerpanie su dost vysoke 🥴

autor
6. nov 2024

@petamich žiaľ nie . Bývam tu len krátko a susedov ešte dobre nepoznám.

autor
6. nov 2024

@petamich takže ešte sa mi to zvýši??

amonet
6. nov 2024

moja otazka je ako si sa dostala do takeho nepovoleneho minusu. standard je ze ta to nepusti max poplatok za ucet tak stiahnu

viera27
6. nov 2024

@amonet nikde nepise, ze je to nepovolene precerpanie. Mozno ma nastaveny kontokorent

amonet
6. nov 2024

@viera27 ved preto sa nato pytam. lebo predsa kontokorent nie je problem aj ked poslu peniaze sa to iba vyrovna a moze opatovne cerpat

biba_18
6. nov 2024

@amonet to je tá naša finančná gramotnosť…

natalka13
7. nov 2024

Limit na precerpanie isto nemas iba 45E.
Kup najpotrebnejsie a vyrovnas to z rodicaku.

macekovam
7. nov 2024

A keby ich pošle poukážkou?

gab1sol
7. nov 2024

@amonet jednoducho, dostane sa do mínusu platbami, ktoré sa zúčtujú neskôr, vygeneruje sa upomienka jedna, druhá a už je v mínuse.

Autorka, nie si náhodou tá, ktorá sa tu pýtala, ako vyžiť z 5 EUR na týždeň?

miskakyska
7. nov 2024

@gab1sol určite..nie náhodou😁

hipuska
7. nov 2024

otvor si novy, bezplatny ucet online

hellwant
7. nov 2024

Otvor si novy online u inej banky.
Ten využivaj ak sa ti stane niečo podobne. Ale predpokladam, že do minusu môžeš isť viac. Jasne, že zas z toho budu uroky, ale ak mate hladovať niet o čom. Keď priateľ dostane vyplatu, potom to už snaď date- ale stale plati, že treba rozumne s peniazmi zachadzať

princkrason
7. nov 2024

mna zaraza ze dvaja zdravy ludia na slovensku, kde vladne socialna demokracia a v 21 storoci, co maju pristup k telefonu a a nete sa tu handrkuju kvoli 50 eur 😨 ja tomu nerozumiem, to mate jaky zivot?

hellwant
7. nov 2024

@princkrason čuduješ sa, keď vidíme, čo Slováci volia a akí sme často fin. nezodpovední a ku tomu ako mnohí patria ku plochtardom? 😒

slavomira236
7. nov 2024

Chod do fio otvor ucet bez poplatkou a nech ti posle peniaze

tiezjedna
7. nov 2024

otvor si nový účet a nechaj si ho v zálohe pre podobné prípady... Len si to nezabudni vyrovnať, pretože aj takáto malá mínusová suma môže veľmi rýchlo nepríjemne narásť

princkrason
7. nov 2024

to co radite aby sla si otvorit iny dalsi ucet? tu autorka ma inde problem , ze minus 45 eur na ucte a priatel jej posle 50 eur , co to maju aku financnu gramotnost?

hellwant
7. nov 2024

@princkrason radí sa jej to preto, že dúfame, že po priateľovej vyplate si to zmenežuju lepšie. Je to stale lepšie ako este viac prečerpať. Ak su fakt obaja nuloví z fin. gramotnosti a nestalo sa im to iba kvóli zmene práce priateľa- (možno bol dlhšie nezamestnany - piše , že ma novu pracu priateľ), jasné, ze to nepomôže.

kavasmliekom
7. nov 2024

Tak keď si bola v mínuse doteraz, priateľ pošle 50e, zostane 5e. A zase môžeš ísť do mínusu.
Ale prepáč, keď ste len priatelia, a už máte spolu dieťa, mate mat rezervu, alebo aspoň sa dohodnúť, že z výplaty poplatite, čo treba, pôjdete na nákup do zásoby plienky, mlieko, potraviny a až potom rozhadzujem.
A v zásade nemenim prácu keď mám príjem v rodine len ja, a ako takú istotu. Lebo čo keď ma v skúšobnej dobe vyhodia?

autor
7. nov 2024

Bože ľudia aký ste všetci múdry... len keby ste boli v mojej situácii potom by som videla asi o živote ešte neviete nič neviete aké to je byť bez peňazí s deťmi co by peniaze ale nemáme doma fakt nič... pýtate sa somariny preco je môj priateľ mojim priateľom a nie manželom no tak to tu nebudem vypisovať. Priateľ musel ísť preč do sveta ďaleko od nás aby sme malý na vianoce všetko čo majú dúhy takže tam bude do Vianoc len ja musím dajako vyžiť. Keď budem mať rodičak tak ja si peniažky rozdelim až kým príde on .

autor
7. nov 2024

@slavomira236 a vieš mi povedať ako sá tam dostanem mame to 30km do mesta

autor
7. nov 2024

@amonet priateľovi poslali poslednú vyplatu kým ho prepustili.... a teda on cez bankomat vyberal peniaze nedalo sa mu všetko vybrať tal musel po 100 . Aši o účte nevedel nič že zato bude poplatok až kým prišiel domov a piplo mi -45 . Takže tak .

maranco
7. nov 2024

V akej banke má účet že mohol vyberať len po 100€ a nie viac? V akej krajine vyberal peniaze?

autor
7. nov 2024

@maranco 365 bánk