Možný poistný podvod

brugina
27. nov 2023

Ahojte neviete ako sa rieši podozrenie na poistný podvod? Nepoznám poisťovňu, ktorej by sa to týkalo iba čas a spôsob akým sa to pravdepodobne udialo.A keby sa to chcelo prešetriť či je možné ostať v anonymite?

erikamatusova
27. nov 2023

Dobrý deň. Poistný podvod z pravidla vykonáva klient nie poisťovňa. Jediné, čo mi z toho vychádza je to, že ste si nepozreli podmienky poistnej zmluvy alebo nastala chyba v zdravotnom dotazníku. Pre bežného človeka je veľmi náročné dobre sa orientovať v tomto sektore. Doporučujem vám prebrať to s niekým kompetentným. Je to určite lepšie ako si nechať poradiť od rovnako alebo podobne skúsených ľudí ako ste vy sama.

brugina
autor
27. nov 2023

@erikamatusova mňa sa to vôbec netýka asi ste neporozumeli. Klient pravdepodobne alebo možno urobil podvod na poisťovňu. Len neviem na ktorú aby sa to dalo overiť.

erikamatusova
27. nov 2023

Prečo si to myslíte ?

@brugina

melanta
27. nov 2023

@brugina môžeš podať podnet na NBS, ktorá robí dozor nad bankami a poisťovňami.

brugina
autor
27. nov 2023

@erikamatusova tak viacerí ľudia hovorili o nekalých praktikách tak že ako by sa to dalo overiť?

melanta
27. nov 2023

@brugina tak moment, ty chceš podávať podnet na základe toho, že iní ľudia povedali? Lebo podnet dávam na základe toho, že niečo viem. Nie že niekto niečo povedal. Dávať podnety je seriózna záležitosť, nie slepičáreň.

erikamatusova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
erikamatusova
27. nov 2023

@brugina Ak je to nejaká právnicka osoba doporučujem Finstat. Inak vám poradiť neviem ale nepočúvajte blbcov prosím vás :D

alickapusinka
27. nov 2023

V prípade že to vieš iba s počutia a nebude to nakoniec pravda tak máš poriadne problémy. Treba TI chodiť po súdoch na základe že si niekto niečo vymyslel. A TY si to počula nevieš aký ten človek ma vplyv aby si nakoniec nemala veľké problémy.

brugina
autor
27. nov 2023

@melanta no určite sa niečo udialo a firma si to pravdepodobne na 99,9% previedla cez poistku ale na osobu,ktorá to neurobila.

erikamatusova
27. nov 2023

Šírenie dezinformácii. Neriešila by som to ak sa vás to súrne netýka.

brugina
autor
27. nov 2023

@alickapusinka no veď to by som potrebovala dať iba preveriť anonymne na poisťovňu. Ale neviem akú

melanta
27. nov 2023

@alickapusinka ak dá podnet na NBS a ten sa ukáže ako neodpostatnený, tak nič z toho nebude mať. Opäť ďalšia diskusia, kde prispievaš zbytočne a zavádzajúco.

brugina
autor
27. nov 2023

No ja by som to potrebovala preveriť cez poismtovnu ale neviem akú.

melanta
27. nov 2023

@brugina ak ty priamo máš podozrenie na poistný podvod a nevieš o akú poisťovňu ide, môžeš dať podnet na NBS. Podanie takéhoto podnetu nie je šírenie dezinformácií a ani nič nehrozí za takéto konanie ak by sa ukázalo ako neopodstatnené. Ja som zástanca toho, aby sa podvody nahlasovali. Ale urobila by som tak vtedy, kedy som tie vedomosti mala na základe iného ako toho, že iní ľudia povedali.

alickapusinka
27. nov 2023

@melanta A TY píšeš o čom tiež samé somariny. Počkaj počkaj tvoje slova TY chceš s počutia niečo povedať čo ani nemáš overene. Podnet nestaraj sa do mňa dobre dúfam že si to pochopila raz a navždy.

erikamatusova
27. nov 2023

@brugina Bez poisťovne to nepôjde. Zavolajte do každej jednej a spýtajte sa, možno tak za týždeň za dva budete vedieť 🙂

brugina
autor
27. nov 2023

@melanta to čo sa stalo je na 100% len neviem tu poisťovňu či sa to nenapísali úplne na iného človeka

alickapusinka
27. nov 2023

@brugina Ja TI chcem dobre aby si sa nenamočila do niečoho. Vieš ak ten človek chcel alebo urobil podvod tak to zrejme taký čo ma prachov taký sú najhorší a ak by to zistil tak aby si nemala zbytočne problémy taký človek sa nezastaví pred ničím to mi ver. Nemyslela som to zlé čo som napísala ja že v dobrom.

melanta
27. nov 2023

@alickapusinka ty radíš opakovane zle, opakovane tliachaš hlúposti, už ťa v mnohých diskusiách na to upozorňovali aj iné ženy. Ja radím v tom, v čom niečo viem. Preto píšeš, že podanie podnetu na NBS nespôsobí žiadne problémy, o akých ty píšeš.

zuzanka.zuzu
27. nov 2023

jeeezisi však už z prvého príspevku je jasné že autorka sa snaží niekoho NABONZOVAT 😜🙈 nevie poisťovňu ale vie čo sa stalo ale potrebuje byť v anonymite lebo asi vo firme pracuje alebo sa s tou osobou pozná, celý zázrak..... autorka, si pipina

melanta
27. nov 2023

@brugina čítaš čo píšem? Ak nevieš poisťovňu, podaj podnet na NBS, tá robí dozor nad poisťovňami. Ona si už cestu na riešenie nájde. Alickupusinku nerieš, bežne radí v oblastiach, kde absolútne nič nevie. Nie je pravda, že sa vystavíš veľkým problémom.

erikamatusova
27. nov 2023

@zuzanka.zuzu Hahaha veľmi dobre napísané

melanta
27. nov 2023

@zuzanka.zuzu veď je to jasné. A nech podá podnet, ak niekto urobil poistný podvod, nech sa to rieši. Nemožno pred takými vecami zatvárať oči.

brugina
autor
27. nov 2023

@zuzanka.zuzu pipina si ty 😂 a keď sa chudáci ostatní boja a pritom ich niekto zneužíva tak čo ja sa nebojím 😂

jarka_black
27. nov 2023

@brugina Dobrý deň. Dajte podnet na Národnú banku Slovenska. V poistnej zmluve v závere máte odstavec Ako sa môžem sťažovať. Môžete dať aj anonymný podnet na compliance a anti fraudové oddelenie príslušnej poisťovne.
Zaoberám sa tým, v pohode napíšte. Práve som dala jeden podnet.
A prosím Vás ostatné: nepodpisujte zmluvy na prvom sedení, v eufórii, nebodaj po telefóne... nenechajte nikoho podpisovať zmluvy za Vás. Od agenta si normálne vyžiadajte občiansky preukaz - nech Vám ho ukáže. A keď Vám príde zmluva poštou / emailom, pozrite si, či je podpísaný ten agent, ktorý s Vami zmluvu uzavrel.

jarka_black
27. nov 2023

@erikamatusova Kvôli GDPR nedostane cudzia osoba informácie o zmluve.
Asi najčastejšie v prípade autorky bude nahlásiť to na NBS. V najhoršom prípade pôjde o planý poplach.