Ahoj mám účet v Prima banke kde mám nastavené povolené prečerpanie , v novembri som išla do minusu 600e tento mesiac sa mi to vyrovnala keď mi príjem viem to zase spätne viuzit? Ma niekto skúsenosti
@katkaoo áno, využiť to môžeš znova a znova, kým ho máš. Avšak toto je potom začarovaný kruh, pretože vlastne mesiac čo mesiac budeš žiť na dlh, lebo každý mesiac pôjdeš znova a znova do mínusu. A mysli na to, že banka ti ho môže kedykoľvek zo dňa na deň zrušiť a ostaneš v nepolenom mínuse, na ktorom ti pôjdu denne vysoké úroky.
@katkaoo áno, sú ludia čo tak žijú roky, ale nerob to pravidelne.Na konci mesiaca Ti príde v IB vyúčtovanie za tie dni co si bola v minuse nie je to žiadna horobilna suma
Ak sa Ti nezmení príjem, ktorý Ti tam chodí nemení sa ani povolené prečerpanie Akonáhle Ti príde nižšia výplata tuším 3m?tak sa suma zmeni
akoze neda? da, len najskor sa cerpaju vlastne prostriedky az potom povolene precerpanie
Povinné prečerpanie k účtu sa dá využívať nonstop. Dokonca ani cele to vyrovnávať nemusíš ani na mesačnej báze ak nemôžeš, ale platia úroky, za každý deň čo si v mínuse. Čiže ak si mínus 500eur, vložíš si 100eur zase vieš 100eur použiť a dookola. Toto vyrovnavanie/splatenie comspomjnas je skôr pri kreditkach.
@luccija no prima a tb min prehodnocuje kontokorentný raz za polrok
@simca06022011 takže rás za pol rok sa to dá viuzit ?
@katkaoo prosim ta a v dobrom ti radim, daj si to radsej zrusit a nevyuzivaj produkt, ktoremu nerozumies a napriek tomu, ze sa ti nas tu x snazi vysvetlit ako to funguje, tak stale nerozumies ani zakladnemu principu (a to sa ta naozaj nechcem dotknut)
skusim inak na ucte mas 100€ vlastnych a 300€ povolene precerpanie (moznost ist do minusu), minies svojich 100€ a kazdym dalsim pouzitim uctu napr. platba kartou, zadana platba uz cerpas "minus" napr. 100€ vycerpas, na ucet ti pride napr. vyplata 500€, z nej sa automaticky dorovna minus a teda zostane ti 500-100=400 tvojich, ked ich minies zasa cerpas minus a takto dokola, mozes ho pouzit xkrat do mesiaca, kazdym plusom (kreditom na ucet sa dorovna), kym sa zasa nedostanes do povoleneho "minusu"
Kokos, tieto Vianoce samé príspevky o nebankových pôžičkách a pod. Len či to stojí za to.
@katkaoo čítať vieš??
@maranco proste som bola mesiac bez príjmu zaplatila som bežné výdavky ako nájom atď....skúsila som ísť do minusu á vibrala som 600e tento mesiac keď som dostala 1400etak 600 stiahlo a keď som volala na info linku povedali tak ako tu každý píše že sa to dá spätné viuzit ale hovno nejde us vibrat iba to čo mám ten zbytok s primu je to ojeb
ano, to je princip povoleneho precerpania, pri prijme (kredite) na ucet sa dorovna plne/ciastocne vycerpana ciastka a viete ho opat cerpat