Ahojte všetci. Potrebujem radu ohladom DB nakolko sme z toho aj s priatelom jeleni.. Pracujem na zivnost v Rakusku ako opatrovatelka, teraz na materskej doma na SVK, teda odvadzam dane v Rakusku. Priatel pracuje na SVK a odvadza tu aj dane. Mozeme poziadat o DB kazdy zvlast? Teda ja v AT a priatel na SVK?
Za akukolvek odpoved pekne dakujem
Nehnevaj sa, ale máte jedno dieťa, máte si uplatniť jeden daňový bonus... to akoby si chcela dve materské.
daňový bonus si môže uplatniť iba jeden z vás.. ty ale môžeš poberať aj v rakúsku /neviem, aké sú tam podmienky/ a pri DP na SVK si môžeš uplatniť /ak splnaš podmienky/ aj tu...ten z Rakúska ale musíš na SVK zdaniť..
aahojte viete aj mne poradit tiez pracujem ako opatrovatelka v rakusku a chcem poziadat o pridavky na deti mame 3svoje a 3v pestunstve rodicia sa ich vzdali ked boli malicky. a chcem brat danovy bonus tam ,ako sa to viac vyplati?viete mi niekto poradit.co mam robit,kde to vybavit chcem si to sama osobne.som v okoli viedne.dakujem krasne, nechapem ako to je pridavky a danovy bonus s rakuska mi budu zdanovat tu na slovensku,preco?
Danový bonus sa vyplaca aj v Rakusku aj na Slovenku samozrejme že treba podat priznanie aj tu aj tam ......a len jednemu z rodičov .....
Tak ze do danoveho priznania treba zaskrtnut aj db?
Nie nemozete,iba jeden Rodic moze poziadat o Bonus,treba si vybrat ten vyhodnejsi,kazdy prispevok ci Bonus mozes na 1 dieta brat len z jednej krajiny,inak sa ti moze stat,ze na to niekto dojde a ty to budes musiet do posledneho eura vratit 😉 Brat 2x ten isty prispevok ci danovy Bonus z 2 roznych krajin je protipravne...