Dobrý deň prajem, môžem volať na daňový úrad ak sa chcem informovať či mám preplatok na daniach. Ešte stále mi nič neprišlo tak neviem kde sa mám informovať ďakujem pekný deň
Podavala si sama danove alebo ti robil vyuctovanie zamestnavatel?
@zuzanaete podával ho zamestnávateľ a ďalej mi žiadne informácie nechcel dať
@ mozes zavolať
Akože si požiadala zamestnávateľa (písomne) o vykonanie Ročného zúčtovania dane, on ti ho aj urobil, no potvrdenie o vykonaní zúčtovania ti odmieta dať? To sa mi veľmi nezdá, ale ak to je naozaj tak, normálne ho požiadaj (písomne, napr mailom), nech ti zašle kópiu vykonaného ročného zúčtovania dane za rok 2023 do 31.5 trebars. Na to už podľa mna zareaguje…na daňový úrad volať samozrejme môžeš, ale preplatok/nedoplatok z RZD ti vysporiada vo výplate tvoj zamestnávateľ, priamo z DÚ ti nepríde vôbec nic. Máš v tom zjavne trocha hokej, takze by som skôr riesila so zamestnávateľom ako priamo s tetou na DÚ…
@mirkam3 áno bohužiaľ sa do toho nevyznám . Práve som volala na daňove a tam mi povedali že štyri roky nemám podané daňové ale zamestnávatel mi robí ročne zúčtovanie. Vôbec neviem čo to znamená
A naozaj by som bola rada keby mi to niekto po lopate vysvetlil
znamená to, že daň za príslušný rok Ti vysporiada zamestnávateľ. V mesačných výplatach Ti strhávaju preddavky na daň, po skončení roka požiadaš zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane a vyrátajú Ti daň za rok. Ak si na preddavkoch za daný rok zaplatila viac ako je ročná daň po zúčtovaní, v najbližšej výplate Ti ten preplatok vrátia.
Kazdy rok ziadas pisomne zamestnavatela, aby ti urobil rocne zuctovanie? Ak ano, tak hlavne treba riesit so zamestnavatelom pisomne, aby sa vyjadril.
Ved ked si podavala danove tak na nom mas ci je preplatok alebo nedoplatok.