Baby mozem si zalozit ll.pilier ked som dobrovolne nezamestnana? Potrebujem ako dobrovolne nezamestnana odvadzat nieco do soc.poist. aby som si to mohla zalozit? Kde by ste mi poradili si zalozit?
@alenah31 aha a da sa ze len zalozit a ked budem zamestnana tak si odvadzat? Ja len preto lebo o 2 tyzdne mam 35. Tak keby sa tak dalo to by bolo super by som si ho teda zalozila. Vo vubke mi ponukli v alianz a union kde je lepsie?
Mozes si ho kludne zalozit....o tom, ktory je lepsi sa treba porozpravat s nejakym poradcom.
Dakujem
2. pilier si môžete založiť, ak ste niekedy v minulosti Vy alebo Váš zamestnávateľ poslali odvod do Sociálnej poisťovne. Odporúčam urobiť tak hneď, v podstate v hre sú 3 porovnateľne dobré spoločnosti. Ozvite sa mi cez správu, poriešime to.
Prispievať iba do II. piliera - nie je možné. Ak si chcete dobrovoľne prispievať na dôchodok do do II. piliera musíte platiť celé dôchodkové poistenie - čiže aj odvod do SP. Resp. už nie je možné platiť len jeden odvod - musíte si platiť celý balík poistení - podľa toho, ktorý si vyberiete. Ale pokiaľ si ho chcete iba založiť s tým, že kým nie ste zamestnaná - nebudete si platiť dôch. poistenie - to môžete.