Ahojte. Ak lezim dlhodobo v nemocnici na jednopostelke, musim si priplacat, je to akoze nadstandard, aj ked je to bezna izba.
Mozem poziadat svoju poistovnu o preplatenie tychto nakladov? Ma s tym niekto skusenosti?
Vdaka 🙂
môžeš požiadať o preloženie na nižší štandard prípadne na bezplatnú izbu-ale samozrejme tomu bude zodpovedať kvalita...aj keď si myslím,že v našich nemocniciach považujú na nadštandard to, čo je vo svete úplne bežné 😒
a aby som aj na otázku odpovedala: požiadať môžeš, ale neuspeješ.
Ak máš nejaké individuálne poistenie, tak sa pozri na to, či tvoja hospitalizácia je zahrnutá v poistnej zmluve a ak áno, tak si to nechaj vyplatiť. Aspoň niečo by sa ti vrátilo späť
ak mas uzatvorene zivotne poistenie, kde sa ratalo aj s hospitalizaciou, tak mas narok. Mne takto preplatili nejakych par eur za kazdy den straveny v nemocnici, ale nie za to, ze som lezala na nadstandarde.. Ale ak to chces ziadat od zdravotnej alebo socialnej poistovne, tak silno pochybujem, a ak by aj vobec nieco preplacali, tak urcite len nejaky standard - ale skor nie ako ano.
ahoj ja robim v poistovni a ja mam v zmluve poistenu hospitalizaciu na 10 eur na den.A ked som bola v nemocnici 7 dni tak my vyplatili celych 70 eur nebol ziadny problem.Tak ked to mas v zmluve tak si to urcite ziadaj nenechavaj im svoje peniazky,este zalezi ze v akej spolocnosti mas tu zivotnu poistku 😒
Nie to ti poistovna nepreplati, myslim zdravotnu poistovnu... ak nechces platit tak treba ist na klasicku izbu kde je viac zien na izbe...
preplatenie je mozne len v pripade ze mas uzatvorenu komercnu poistku s poistovnou ako je Alianz a pod. a to len priamo na hospitalizaciu v tehotenstve....
urcite nie. ked ste chceli nadstandard = to, ze budete sama na izbe, tak si to musite zaplatit. co s tym ma poistovna? ak mate zivotne poistenie a zahrnuje sa tam hospitalizacia, tak ano, ale urcite vam to nezaplati bezna zdravotna poistovna.
ahoj jedine ak si priplácaš v poistovni za hospitalizáciu inak ti to nik nepreplatí. Nadšandard si v takom prípade zaplatíš sama, jedine na izbe s viacerými ženami čiže klasickej sa neplatí nič.
pochybujem.Bud si podpisala papier ze si si vedoma ze si umiestnena na nadstandarte alebo nie.