Prosím ocitla som sa s deťmi v zlej finančnej situácii do rodičovského príspevku nám ostalo 16€ ak požiadam obed o nejakú jednorazovú finančnú pomoc je taká možnosť? Ďakujem za odpoveď
Môžeš skúsit. Každá obec ma iné pravidla.
Určite skús.
Ďakujem baby skúsim :( nepoberam síce hmotnú núdzu ale rodičovský príspevok som ochotná to starostovi po malej čiastke vraciat len aby mi pomohol teraz
Neviem ci ti takto oni pomôžu finančne skôr ti zabezpečia potravinový balík. No ale nechcem maľovať čerta na stenu ale po tom čo tam pôjdeš požiadať o pomoc rátaj s tým že ťa navštívia aj zo sociálky ,kuratela a budú sa o vás informovať 😕
@bambieblue och to vážne.to.by som nechcela :(
je mozne dat jednorazovy prispevok na zaklade
rozhodnuti obce ale rodina aj sirsia ti nevie pomoct
@mamina7070 nie , kebyže mám niekoho tak sa neobraciam na takú pomoc :( v pondelok mám ísť za starostom a uz teraz neviem kvôli tomu spať :(
Mestske urady maju k dispozicii druh jednorazovej pomoci. Ako to je na obecnych uradoch netusim, ale je mozne ze tak nejak podobne. Skus este katolicku charitu.
skus mozno poziadat okolie o potravinovu pomoc a hlavne hladaj trvalejsie riesenie otec deti pracuje ? ty si nevies privyrobit? upratovanie ci vypomoc v zahrade nosenie obedov atd ?
Oskial si?
@alzbeta311 s Košíc
áno ako píše bambieblue môžu to nahlásiť na kuratelu. Radšej na tvojom mieste by som si požičala od rodiny.
skus oslovit miestnu katolicku charitu. ak si jednorodic tak napr oz na podporu jednorodicov
No je to tak akonáhle máte deti a pôjdeš žiadať nejaký inštitút o finančnú pomoc tak hneď zalarmujú socialý úrad vecí a rodiny aby preverili v akých podmienkach žijete a už budete sledovaní. Tak neviem nemáte si od koho požičať? Alebo poprípade niečo založiť v záložní alebo tak?
@bambieblue práveže nemám
A to vám už ostalo 16€? a muž robí? Nemôže si zálohu vypýtať? A kedy dostanete peniažky?
@bambieblue som sama s deťmi , ex sme sa rozišli pred dvomi rokmi keď som zistila že berie drogy
Mas vyzivne?
@sisa_s nie nemám iba rodičak
a kolko ma dieta? byvas este s niekym ?
A preco nemas vybavene vyzivne? Ved zjavne peniaze potrebujes...
https://potravinovapomoc.sk/kontakt/ skus napisat na kosicku pobocku
miestny urad ti poskytne max 100 e jednorazovo a tusim raz do roka mozes pytat, musis dokladovat prijem a ak je nad zivotne minimum narok nevznikne, ale vyskusat mozes
Obec ti normálne môže pomôže pomôcť. Ale treba počítať že ti nedajú hneď peniaze. Môžu ti dať nápr drevo atď. A nič nemusía hlásiť sociálke. Ale je sociálny výbor v obcí a budú sa snažiť pomôcť.
A určite by som si vybavila výživné od otca dieťaťa deti. Ak by nič neplatil dôležité že ho budeš mať vybavené a bude ti to dávať štát a následne vymáhať od otca dieťaťa - deti.
Ahoj skúsiť mozes, budes podľa mňa musieť napísať žiadosť o jednorazovú pomoc, ide o sumu Max 100€ a neviem či to neschvaľuje obecné zastupiteľstvo takže asi to nebude hneď... V prvom rade si začni vybavovať výživné od ex... Neviem prečo si to ešte neurobila 🤷 držím ti palce ♥️
vyskusaj kontaktovat
https://jedenrodic.sk/ako-pomahame-jednorodicom/
požiadať o výživné na dieťa môžeš aj keď ste neboli manželia. napíš žiadosť na okresný súd
Ak si z Košíc, napíš.mi správu, skúsim pomôcť/nasmerovať
Koľko rokov majú deti?
Spýtaj sa na obecnom úrade.