Môžem poslať z mBank platbu v tureckých lírach na turecký účet?

21. máj 2024

ahojte,
prosim vas,
mozem poslat platbu zo slovenskeho uctu 5000e na turecky iban, v lirach, alebno musim v eurach ?
a kolko je poplatok? neviete ? dakujem krasne za info !

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hiro
21. máj 2024

Pred vyplnením príkazu na úhradu – cezhraničná platba sa platiteľ a príjemca musia dohodnúť, kto bude znášať poplatky za vykonanie platby:
SHA - poplatky sa delia medzi platiteľa a príjemcu, platiteľ aj prájemca platia vždy iba poplatky svojej banky
OUR - poplatky bánk znáša iba platiteľ
BEN - poplatky bánk znáša príjemca, ktorý dostane sumu platby zníženú o poplatky bánk

maranco
21. máj 2024

Použi wise alebo revolut, budeš to mať lacnejšie aj lepší kurz.

vyrovnanaosoba
21. máj 2024

Ja len dúfam, že posielaš rodine, nie niekomu inému 5000e nie je málo

maranco
21. máj 2024

Ak pošleš v €, ako SEPA platbu máš to bez poplatku rovnako ako domáca platba a príjemcova banka zmení € na líry rovnako bez poplatku/s poplatkom ako jeho domáci prevod.
Ak pošleš ako zahraničnú platbu v lírach bude to s poplatkami a drahé, kurz na prevod sa použije mbank.

kamowa
21. máj 2024

@maranco SEPA platba do Turecka nie je mozna, iba do krajin EHP +par navyse (nie Turecko)

leni1977
21. máj 2024

@vyrovnanaosoba presne toto som si aj ja pomyslela

maranco
21. máj 2024

@kamowa vidíš to som ani nepozrel že nie sú v SEPA, tak poto ostáva len Wise a Revolut.

autor
21. máj 2024

damy, ja si sama sebe posielam peniaze,
mam aj turecky aj slcoensky ucet, zijem v dvoch krajinach, tak pokoj :D nedavam ich ziadnemu chlapovi,ale rovim to prvykrat a neviem ako na to

jedna vec...

ale..

kebyze je moznost, poslat si v eurach platbu je taka moznost ???co kebyze to na liry nedam?ale je to turecky iban samozrejme

autor
21. máj 2024

@maranco neviem teda aky by bol poplartok cez wise ? vedel by si mi to prosim zistit ?alebo cez revolut ?

autor
21. máj 2024

ja vobec neviem v tomto chodit vazne

leni1977
21. máj 2024

Nebolo to odo mňa myslené v zlom. Som rada, že to je tak ako to je 😉

autor
21. máj 2024

teraz pozeram na wise..
pri tej sume, a ked dam eura na liry mi vyhodi ze poplatok 29 e, co je celkom dost..plus kurz a este banka turecka asi ma poplatok tiez okolo min.30e za prevod, to je fakt vela penazi. fuha, neratala som s tym veru ze to bude taka sialena cena

maranco
21. máj 2024

Turecká banka má poplatok 30€ ak si posielaš z tureckého účtu na turecký?
Wise funguje tak, že ty pošleš € na € účet v krajine SEPA, a oni pošlú z tureckého účtu líry na turecký účet.

maranco
21. máj 2024

Keď sa ti vidí veľa poplatok Wise a použiješ na prevod mbank zaplatíš viac.
Priamo kurzový lístok na líry nemajú na stránke, ale pozrel som platbu kartou je tam 1 líra = 0,0298€, to zmanená 1€ = 33,55 líry.
Za 5 000€ dostaneš 167 750 lír to je o 6 146 lír menej + ešte zaplatíš poplatok za zahraničný prevod mbank.

autor
21. máj 2024

@maranco takze co vychadza lepsie wise ?

maranco
21. máj 2024

Jednoznačne, veď si spočítaj koľko lír dostaneš na účet za 5000€. Napíš aj do mbanky ako je to s prevodom do Turecka aký je poplatok a aký majú kurz ak pošleš 5000€ koľko dostane príjemca lír na účet a porovnáš si.
Ak máš obavy nemusíš poslať hneď všetko, vyskúšaj si najprv 500€ a uvidíš, ale wise.com je seriózna spoločnosť.

hiro
21. máj 2024

@maranco mBank pise:
"Platby do zahraničia – SWIFT v mene AUD, CAD, CHF, DKK, EUR, GBP, HUF, JPY, NOK, PLN, SEK, USD
Odchádzajúca platba SWIFT 0,5 % zo sumy platby, min. 10 €, max. 30 €"
Teda posle eura, daju jej poplatok max 30€ a kurz pouzije Turecka banka - kurz si zisti sama ked tam ma ucet a max 30€ je menej ako 55 za Wise.

maranco
21. máj 2024

@hiro práveže menu TRY v ponuke Platby do zahraničia nemajú. Wise chce poplatok 30.49€.
Ak turecká banka bude mať kurz ako má mbank pri platbe kartou v Turecku, tak na kurzovom prevode príde o ďalších 175€.

Autorka aký kurz má tvoja turecká banka pri bezhotovostnej zmene € na TRY?

hiro
21. máj 2024

@maranco Ved pisem ze nemaju v ponuke, ma euro, posiela euro... Jaaj, teraz vidim ze si daval 2x screenshot, vsimol som si poplatky na tom druhom. Pri mBank 0,5% by poplatok bol 25€. Akoze 5€ hore dole je sumafuk, zalezi na tom kurze co najde v Tureckej banke.

jomarch
21. máj 2024

@vyrovnanaosoba toto iste mi napadlo...dufam, ze to nie je nejaky vojak v Syrii 🙈

vyrovnanaosoba
21. máj 2024

@jomarch tak píše, že sama sebe.

zazka666
21. máj 2024

Strašné vysoké sú poplatky. Som posielala len 180 e a vyrubilo mi poplatok 35€ v dvoch splátkach. Slovenská sporiteľňa zobrala kolegyni len 20€