ahojte,
prosim vas,
mozem poslat platbu zo slovenskeho uctu 5000e na turecky iban, v lirach, alebno musim v eurach ?
a kolko je poplatok? neviete ? dakujem krasne za info !
Pred vyplnením príkazu na úhradu – cezhraničná platba sa platiteľ a príjemca musia dohodnúť, kto bude znášať poplatky za vykonanie platby:
SHA - poplatky sa delia medzi platiteľa a príjemcu, platiteľ aj prájemca platia vždy iba poplatky svojej banky
OUR - poplatky bánk znáša iba platiteľ
BEN - poplatky bánk znáša príjemca, ktorý dostane sumu platby zníženú o poplatky bánk
Ja len dúfam, že posielaš rodine, nie niekomu inému 5000e nie je málo
Ak pošleš v €, ako SEPA platbu máš to bez poplatku rovnako ako domáca platba a príjemcova banka zmení € na líry rovnako bez poplatku/s poplatkom ako jeho domáci prevod.
Ak pošleš ako zahraničnú platbu v lírach bude to s poplatkami a drahé, kurz na prevod sa použije mbank.
@vyrovnanaosoba presne toto som si aj ja pomyslela
damy, ja si sama sebe posielam peniaze,
mam aj turecky aj slcoensky ucet, zijem v dvoch krajinach, tak pokoj :D nedavam ich ziadnemu chlapovi,ale rovim to prvykrat a neviem ako na to
jedna vec...
ale..
kebyze je moznost, poslat si v eurach platbu je taka moznost ???co kebyze to na liry nedam?ale je to turecky iban samozrejme
@maranco neviem teda aky by bol poplartok cez wise ? vedel by si mi to prosim zistit ?alebo cez revolut ?
ja vobec neviem v tomto chodit vazne
Nebolo to odo mňa myslené v zlom. Som rada, že to je tak ako to je 😉
teraz pozeram na wise..
pri tej sume, a ked dam eura na liry mi vyhodi ze poplatok 29 e, co je celkom dost..plus kurz a este banka turecka asi ma poplatok tiez okolo min.30e za prevod, to je fakt vela penazi. fuha, neratala som s tym veru ze to bude taka sialena cena
Turecká banka má poplatok 30€ ak si posielaš z tureckého účtu na turecký?
Wise funguje tak, že ty pošleš € na € účet v krajine SEPA, a oni pošlú z tureckého účtu líry na turecký účet.
Keď sa ti vidí veľa poplatok Wise a použiješ na prevod mbank zaplatíš viac.
Priamo kurzový lístok na líry nemajú na stránke, ale pozrel som platbu kartou je tam 1 líra = 0,0298€, to zmanená 1€ = 33,55 líry.
Za 5 000€ dostaneš 167 750 lír to je o 6 146 lír menej + ešte zaplatíš poplatok za zahraničný prevod mbank.
@maranco takze co vychadza lepsie wise ?
Jednoznačne, veď si spočítaj koľko lír dostaneš na účet za 5000€. Napíš aj do mbanky ako je to s prevodom do Turecka aký je poplatok a aký majú kurz ak pošleš 5000€ koľko dostane príjemca lír na účet a porovnáš si.
Ak máš obavy nemusíš poslať hneď všetko, vyskúšaj si najprv 500€ a uvidíš, ale wise.com je seriózna spoločnosť.
@maranco mBank pise:
"Platby do zahraničia – SWIFT v mene AUD, CAD, CHF, DKK, EUR, GBP, HUF, JPY, NOK, PLN, SEK, USD
Odchádzajúca platba SWIFT 0,5 % zo sumy platby, min. 10 €, max. 30 €"
Teda posle eura, daju jej poplatok max 30€ a kurz pouzije Turecka banka - kurz si zisti sama ked tam ma ucet a max 30€ je menej ako 55 za Wise.
@vyrovnanaosoba toto iste mi napadlo...dufam, ze to nie je nejaky vojak v Syrii 🙈
@jomarch tak píše, že sama sebe.
Strašné vysoké sú poplatky. Som posielala len 180 e a vyrubilo mi poplatok 35€ v dvoch splátkach. Slovenská sporiteľňa zobrala kolegyni len 20€