Možem poberať daňový bonus na dieťa, ak som na rodičovskom príspevku a pred tehotenstvom som nebola zamestnaná?

leushhh
12. nov 2024

Dobrý deň. Možem poberať daňový bonus na jedno dieťa, ak som na rodičovskom príspevku a pred tehotenstvom som nebola zamestnaná? ďakujem pekne

papaya308
12. nov 2024

Ak pracuješ áno

janina1127
12. nov 2024

Pokiaľ si iba na rodičovskom, tak ho poberať nemôžeš. Ak popri tom pracuješ, tak v tom prípade môžeš.

melanta
12. nov 2024

Daňový bonus znamená, že ak platíš dane z príjmu, tak štát ti vo forme bonusu niečo z tebou zaplatených daní vráti. Takže ako už napísali kočky vyššie, ak pracuješ, máš na neho nárok. Ak nepracuješ, neplatíš dane a teda nemáš z čoho dostať bonus.

bubalea
12. nov 2024

Poberať ho môžeš jedine v prípade, že pracuješ. Nepísala si o práci nič, takže to možné nebude. 🙂

11brano11
12. nov 2024

Áno áno, nech Vám dajú daňový "bonus" aj 1000. Hlavne, že do štátnej pokladnice ste neprispeli NIČ

pupava36
12. nov 2024

Nie nemozes. Danovy bonus si moze uplatnit na dieta iba rodic ktory pracuje. Ak si na rodicaku ale pracujes tak ano mozes si on poziadat ale ak nepracujes a si len na rodicaku tak nie nemozes si o neho poziadat.

natalka13
12. nov 2024

z coho chces ten DB dostavat?

ekira1
12. nov 2024

@leushhh ak platíš dane z ktorých ho možno odpočítať, tak áno. Ale bez zamestnania to možné nebude..