Ahojte je mozne dostat hypoteku na 30.000 ?Mam jednu nehnotuelnost bez hypoteky ,chcem kupit druhu za cca 80 000,ale nemam TPP.
@tahomi mam zmuvu na dobu urcitu
Ahoj, v niektorých bankách stačí, ak si zamestnaná dlhšie ako 6 mesiacov. Skús popozerať na nete. Je tam hypotekárna kalkulačka. Zadaj si príjem, ak máš deti, tak počet detí, a pod. Vyráta ti celkovo maximálnu výšku hypotéky a dokonca aj tvoju maximálnu výšku hypotéky podľa tvojho príjmu a výdavkov. Ak máš okrem toho, že chceš hypotéku aj niečo našetrené, tak by nemal byť problém. Niekde sa aj zakladá nehnuteľnosť.
@dismonika tak cash mam 50000 cca
Tak to problém nebude. Čiže ak dobre chápem, potrebuješ ešte 30 000, aby si mohla kúpiť nehnuteľnosť za 80 000. Smelo do toho.
@dismonika ano,chcela by som
@stastnamanzelka dakujem
Je jedno koľko máš nehnuteľnosti, môžeš mať aj 10 ale ak nemáš TPP na dobu neurčitú nedá ti nikdo nič 🙂
Aspoň nám tak bolo povedané. Treba skúsiť zistit v bankách aké sú možnosti.
Doba neurcita nie je podmienkou, problem je vypovedna a skusobna doba. Ak prijem potvrdi socialka, nic viac sa neriesi.
@la_dolce_vita takže v pohode môže byť napr. zmluva na pol roka ? Nám povedali že musí byť na dobu neurčitú a 6x výplata.
@noami12 ano, 6 mesiacov odpracovanych, ale ta doba neurcita je uz otazna, ak to neuvedies a prijem je potvrdeny, tak sa to nema ako zistit. Ine je, ak sa overuje prijem aj cez potvrdenie od zamestnavatela a tam to bude uvedene. Vtedy nesmie doba urcita koncit nasledujuce 3 mesiace, cize napriklad teraz by to bolo do 31/3. Ak je to dlhsie, tak by to nemal byt problem, ale kazda banka to moze mat inak alebo k tomu prihliadne, ak bude viac negativnych veci. Neurčitú dobu je urcite le
@la_dolce_vita lepsie mat.
@stastnamanzelka no tak pri spoludlžníkovi je to iné ale hlavný žiadateľ asi musí mať na neurčitú nie ?
Lebo tiež to tak budeme robiť ja mam na dobu neurčitú s tým že sa byde zakladať nehnuteľnosť ktorej som vlastníkom iba ja, ale manžel musí mať TPP na dobu neurčitú ( to aj má )
@stastnamanzelka presne tak..
@noami12 ja chcem brat sama
@la_dolce_vita áno tak to teraz aj budeme robiť manžel má dobu neurčitú, ale ja teda mam určitú ale on bude ako hlavný žiadateľ. Ja budem iba ako spoludlznik s tým že aj bude založená nehnuteľnosť ktorá je iba na mňa písaná.
@noami12 je to jedno ci ziadatel alebo spoluziadatel, ste v tom angazovani rovnako.
Do kedy mas zmluvu?
Autorka - opýtaj sa radcsej v banke, aby si potom nemala negatívny záznam keby to náhodou nevyšlo. Keď ju berieš iba sama. Lebo ako som písala vysie u nás manžel má na dobu neurčitú a ja budem iba ako spoluziadatel s dobu určitú. Osobne si myslím že neurčitá doba musí byť. Nenechavala by som to na náhodu, lebo teraz pre banku idem si tiež žiadať potvrdenie z príjmu a môj manžel musí doložiť pracovnú zmluvu aj keď ma zamestnávateľa vyše 3 rokov rovnakého.
@la_dolce_vita do decembra
@stastnamanzelka tak to je super. Ja už dúfam že teraz po novom roku nebudú ďalšie novinky v bankách sprísnené, lebo poradca mi hovoril ze väčšinou na začiatku roka sa všetko v bankách mení. Teraz budeme riešiť refinancovanie s navýšením 🙂
Nemal by to byt problem, je to dlha doba. Navyse nebudes ziadat vysoku sumu.
@stastnamanzelka ak máte dobrý úrok a ešte mate fixáciu tak samozrejme ze je lepšie zobrať hypotéku v 2. poradí, tak sme to chceli spraviť aj ... lenže nám už akurat teraz končí fixácia takže nám už to môže byť asi jedno
všetko závisí od tvojho príjmu a nie od toho či máš nehnuteľnosť alebo koľko máš cash. Ak máš slabý príjem na to, aby ti vyšlo 30 000 eur, tak úver nedostaneš
Myslim si ze nebudes mat problem.....ak sinniekde klientom v banke toho aspon pol roka.....
A aky prijem mas teda? Si SZCO, dohoda?