Môžem dať kúpu novej práčky do nákladov?

lildena
9. apr 2024

Ahojte chcem sa informovať môže sa dať do daní aj kúpa novej práčky? keď je môj priateľ vedení ako živnostník oblasti elektrotechniky a elektriky ďakujem

ms_green
9. apr 2024

"Dať do daní".. To neviem, čo znamená. 🙂 Ak myslíš do nákladov tak si odpovedz na otázku, či si práčku kupujete domov na osobnú spotrebu alebo si ju kupuje ako elektrikár aby mohol vykonávať svoje povolanie.
Z duše nenávidím týchto "dám do si nákladov aj toaletný papier".

simca06022011
9. apr 2024

do vydavkov myslis. Pouziva pracku na vykon prace?

simca06022011
9. apr 2024

@ms_green ja si davam :DDD toaletak, mydlo, cistiace prostriedky :DDDD be beeee :DD ked moze moze.. mala som aj klientku ktora si davala saty a vecerné róby...
Ale pre priklad, mala som experta co bol takyto, ja si dam co chcem... a bachol si nove auto, kotre ani nepouzival na podnikanie, v tom istom mesiaci prerabku interieru DOMU, kuchynsku linku, spotrebice :DDD si zgustli na nom danovaci. Hned prisli, kvoli DPHcke.

ms_green
9. apr 2024

@simca06022011 Však poznám ja kopu takých, čo pomaly lístok na bus išli do nákladov. Potom zistili, že im nechcú dať hypo lebo roky na papieri majú živnosť v strate.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maranco
9. apr 2024

@lildena môžeš ak prenajímate ubytovanie
https://podpora.financnasprava.sk/185490-Uplatň...

Výdavky daňovníka preukázateľne vynaložené na zariadenie prenajímaného bytu (napr. kúpu nábytku, postele, stola, stoličiek, ako aj kúpu spotrebičov, chladničky, práčky a podobne je možné uplatniť...

simca06022011
9. apr 2024

@ms_green no ono davaju, bohuzial kontrol malo chodi na kadejakych malych zivnostnikov. My mame od straty daleko, takze ja fakt davam aj taketo veci, ale mame halu, kancelarie, kupelne, zamestnancov.. takze u je to "uplatnitelne".
Ja som to skor zo zartu.. .:DDD a inak mame aj pracku tam, ale teda do nakladov nesla :DD je to moja vyradena z domu...

mk1111111111
9. apr 2024

Pracku by som nedala, mozno, ak by som mala xy zamestnancov a firemne pracovne odevy. Predpokladam, ze muz nema zo 10-15 zamestnancov.

lildena
autor
10. apr 2024

Nepotrebujem rozpisovať veci ja som len chcela vedieť ako to funguje keď ste v živnosti to je celé 🤦

lildena
autor
10. apr 2024

@ms_green aj ja milujem takýchto ľudí ako si ty

lildena
autor
10. apr 2024

@mk1111111111 ďakujem za odpoveď

misanthropicdann
11. apr 2024

@lildena teoreticky do nákladov si vieš dat hocičo ak to dokážeš odôvodniť a obhájiť. Ale keďže nevieme co je podnikateľská činnosť tak ti nikto relevantne neporadí.

mk1111111111
12. apr 2024

@misanthropicdann napisala, je elektrotechnik