Ahojte chcem sa informovať môže sa dať do daní aj kúpa novej práčky? keď je môj priateľ vedení ako živnostník oblasti elektrotechniky a elektriky ďakujem
do vydavkov myslis. Pouziva pracku na vykon prace?
@ms_green ja si davam :DDD toaletak, mydlo, cistiace prostriedky :DDDD be beeee :DD ked moze moze.. mala som aj klientku ktora si davala saty a vecerné róby...
Ale pre priklad, mala som experta co bol takyto, ja si dam co chcem... a bachol si nove auto, kotre ani nepouzival na podnikanie, v tom istom mesiaci prerabku interieru DOMU, kuchynsku linku, spotrebice :DDD si zgustli na nom danovaci. Hned prisli, kvoli DPHcke.
@simca06022011 Však poznám ja kopu takých, čo pomaly lístok na bus išli do nákladov. Potom zistili, že im nechcú dať hypo lebo roky na papieri majú živnosť v strate.
@lildena môžeš ak prenajímate ubytovanie
https://podpora.financnasprava.sk/185490-Uplatň...
Výdavky daňovníka preukázateľne vynaložené na zariadenie prenajímaného bytu (napr. kúpu nábytku, postele, stola, stoličiek, ako aj kúpu spotrebičov, chladničky, práčky a podobne je možné uplatniť...
@ms_green no ono davaju, bohuzial kontrol malo chodi na kadejakych malych zivnostnikov. My mame od straty daleko, takze ja fakt davam aj taketo veci, ale mame halu, kancelarie, kupelne, zamestnancov.. takze u je to "uplatnitelne".
Ja som to skor zo zartu.. .:DDD a inak mame aj pracku tam, ale teda do nakladov nesla :DD je to moja vyradena z domu...
Pracku by som nedala, mozno, ak by som mala xy zamestnancov a firemne pracovne odevy. Predpokladam, ze muz nema zo 10-15 zamestnancov.
Nepotrebujem rozpisovať veci ja som len chcela vedieť ako to funguje keď ste v živnosti to je celé 🤦
@mk1111111111 ďakujem za odpoveď
@lildena teoreticky do nákladov si vieš dat hocičo ak to dokážeš odôvodniť a obhájiť. Ale keďže nevieme co je podnikateľská činnosť tak ti nikto relevantne neporadí.
@misanthropicdann napisala, je elektrotechnik
"Dať do daní".. To neviem, čo znamená. 🙂 Ak myslíš do nákladov tak si odpovedz na otázku, či si práčku kupujete domov na osobnú spotrebu alebo si ju kupuje ako elektrikár aby mohol vykonávať svoje povolanie.
Z duše nenávidím týchto "dám do si nákladov aj toaletný papier".