Môže sa mi niekto nabúrať do účtu?

neferneferuaton
10. júl 2023

Ahojte, ak niekto vie moje číslo uctu, moze sa mi nejakym sposobom "naburat" do uctu a vybielit mi ho? Ďakujem za odpoveď

babovka2321
10. júl 2023

@neferneferuaton maximalne ti moze poslat peniaze

viestta
10. júl 2023

Len cislo uctu mu nestaci

januska12323
10. júl 2023

Nie, kým nevie heslo do ib alebo čísla kreditky.

neferneferuaton
autor
10. júl 2023

Ďakujem

vanilkovazmrzka
10. júl 2023

Nie

vetthy
10. júl 2023

zas bankomatová karta je iná káva. ak pozná číslo, validitu a ten trojciferný kod zo zadnej strany, v pohode. aj mne sa už stalo, že voľakto odkopíroval tie údaje pri online nákupu a zriadil trvalý príkaz z môjho účtu, cca. 30 eur mesačne. trvalo mi to štyri mesiace, kým som na to došla. vtedy sme prerábali dom, bol obrovský kvantum pohybu na účte, preto som to nezbadala skôr.

maranco
10. júl 2023

@vetthy dajú sa zapnúť notifikácie pri platbe kartou, tak hneď vidíš že niekto platí tvojou kartou
dajú sa nastaviť limity na internetové platby kartou, ak máš nastavený nízky limit v dobe kedy nenakupuješ na internete, banka platbu zamietne a notifikácia ťa upozorní že sa niekto pokúšal zaplatiť

hipuska
10. júl 2023

Firmy maju bežne.cisla.uctov verejné dostupné na svojich internetových stránkach

luliu
10. júl 2023

@neferneferuaton troška logiky žena, firmy maju zverejnené účty, obchody a pod. Myslíš, že by to tak bolo, keby platilo načo sa pýtaš?

maranco
10. júl 2023

@hipuska aj finačná správa má zoznam bankových účtov firiem, s menom a adresou majiteľa účtu, je ich tam vyše 312 000.
https://report.financnasprava.sk/ds_dph_iban.zip

queen_mary
10. júl 2023

Pomoooc. Financna gramotnost by sa fakt.mala.zacat vyucovat na skolach.

neferneferuaton
autor
10. júl 2023

@luliu vsak som sa len spýtala.za opýtanie nic nedáš akurat dostanes no hm komentare 🤷🏻‍♀️

neferneferuaton
autor
10. júl 2023

@queen_mary aj ty mas problemze som sa opytala? Ved nemusis odpovedat ak mas s tym problem.je to dobrovoľne 🤷🏻‍♀️