Môže priateľ poberať daňový bonus?

8. dec 2022

Ahojte. Chcem sa spýtať, byvam u priateľa aj s mojimi deťmi, otazka znie, môže on na ne poberať daňový bonus? Ci az po svadbe...
Kamoska ma syna z prveho manželstva teraz býva u priateľa s ktorým ma dieta ale nie su zobraty, vraví že poberá bonus na oboch je to možné alebo klame ..

lina3883
8. dec 2022

Na deti môžeš poberať daňový bonus ty ak si zamestnaná. Priateľ až po svadbe.

anos18
8. dec 2022

Ahoj,keby mal to dieťa osvojené,tak môže,inak až,keď budú manželia.
Kopirujem:
Za vyživované dieťa sa považuje dieťa vlastné, osvojené, dieťa prevzaté do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov na základe rozhodnutia príslušného orgánu a dieťa druhého z manželov, ktoré sa považuje za nezaopatrené dieťa podľa zákona č. 600/ 2003 Z. z. o prídavku na dieťa v znení neskorších predpisov.

anos18
8. dec 2022

Aha,zle som čítala. U tvojej kamošky je ten priateľ otcom dieťaťa,tak on môže poberať DB,ale iba na jedno dieťa, na to svoje,na obe nie. Ale v tvojom prípade tvoj priateľ nie je otcom tvojich detí,tak nemôže poberať.

alenah31
8. dec 2022

klame. DB môže poberať na dieťa manžela/manželky - nie na dieťa priateľa/priateľky. Aj tvoj priateľ môže začať poberať DB na tvoje deti až keď sa vezmete. Spoločná domácnosť je len jedna z podmienok - tých podmienok je ale viac. Na vaše spoločné dieťa DB poberať samozrejme môže - je otec.

zmrzlinka2021
8. dec 2022

Priatel az vtedy, ked sa stane tvojim muzom a pravdaze budete zdielat spolocnu domacnost.