Ahojte. Chcem sa spýtať, byvam u priateľa aj s mojimi deťmi, otazka znie, môže on na ne poberať daňový bonus? Ci az po svadbe...
Kamoska ma syna z prveho manželstva teraz býva u priateľa s ktorým ma dieta ale nie su zobraty, vraví že poberá bonus na oboch je to možné alebo klame ..
Ahoj,keby mal to dieťa osvojené,tak môže,inak až,keď budú manželia.
Kopirujem:
Za vyživované dieťa sa považuje dieťa vlastné, osvojené, dieťa prevzaté do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov na základe rozhodnutia príslušného orgánu a dieťa druhého z manželov, ktoré sa považuje za nezaopatrené dieťa podľa zákona č. 600/ 2003 Z. z. o prídavku na dieťa v znení neskorších predpisov.
Aha,zle som čítala. U tvojej kamošky je ten priateľ otcom dieťaťa,tak on môže poberať DB,ale iba na jedno dieťa, na to svoje,na obe nie. Ale v tvojom prípade tvoj priateľ nie je otcom tvojich detí,tak nemôže poberať.
klame. DB môže poberať na dieťa manžela/manželky - nie na dieťa priateľa/priateľky. Aj tvoj priateľ môže začať poberať DB na tvoje deti až keď sa vezmete. Spoločná domácnosť je len jedna z podmienok - tých podmienok je ale viac. Na vaše spoločné dieťa DB poberať samozrejme môže - je otec.
Priatel az vtedy, ked sa stane tvojim muzom a pravdaze budete zdielat spolocnu domacnost.
Na deti môžeš poberať daňový bonus ty ak si zamestnaná. Priateľ až po svadbe.