Prosim vas potrebujem poradit došiel mi do banky exekutor ja beriem dochodok iba 160€ moze mi ho exekutor zobrat a dostanem sa do uctu ak ho ma zablokovany?
@mogaa staci ked mu zavolám
@adusik12457 myslim, ze exekutor vam musi nechat zivotne minimum, to neciem kolko je teraz eur. Ale pravdepodobne viac ako 160 eur, ak je toto vas jediny prijem.
@lienocka2808 ano je to môj jediný príjem 160€ ale ja keď mám zablokovaný účet kto vie či sa k nemu vôbec aj dostanem či mi aj niečo dojde.
@cinda555 mne nepošle teda ani cent?
dohodnite si splatkovy kalendár napr 10 € mesačne, prejavte ochotu riešit aby nemal dôvod siahat
Z danej sumy zrážky vykonané nebudú, ani pri zdroji (Sociálna poisťovňa). Nechajte si ho vyplácať poštou. Ak je na účte iba suma zodpovedajúca dôchodku, tak nepodlieha exekúcii (je potrebné na to upozorniť). Rovnako tak vo všeobecnosti nepodlieha exekúcii čiastka na účte 165 eur.
@draik ja som banku aj socialnú poistovňu upozornila ja idem zajtra do banky a že si mám napisať list do socialnej poistovne źe źiadam o vyplatenie poštou ..a jaked ho mám zablokovanýne tam má prisť dôchodok ten exekutor si to všetko zoberie?
@adusik12457
Viď moja skoršia odpoveď..
mne ked dojde duchod tak ja sa k nemu nedostanem?
takže v banke mi dali pre exekutora papier aby mi odblokoval ůčet a uvolnil 161.30€ čo je môj dôchodok som mu to hned včera poslala aby mi dal súhlas a mám počkať na ten papier a potom stým isť do banky aby mi vyplatilinpeniaze že nevedia kolko tak dúfam že to za 10dní stihne lebo mne chodi 21ho
@adusik12457 treba požiadať exekútora o odblokovanie dôchodku.....