Môže manžel v prípade rozvodu využiť detský účet vo svoj prospech?

1. sep 2024

Manžel založil potajomky dcére detský účet. Náš vzťah je na bode mrazu, pravdepodobne smerujeme k rozvodu. Keďže viem, aj z týchto diskusií, ako sa detský účet dá zneužiť pri exekúcii, moja otázka je, či manžel môže nejak detský účet využiť vo svoj prospech v prípade rozvodu. Či napríklad, keď preukáže, že tam posiela pravidelne peniaze, že bude platiť nižšie výživné.

biba_18
1. sep 2024

peniaze na detskom účte nie sú výživné, patria dieťaťu…

autor
1. sep 2024

@biba_18 Cize to neovplyvní výšku výživného?

biba_18
1. sep 2024

neviem ti zaručiť že nie, ale nemalo by. ty ako matka nebudeš s tým účtom narábať. ak tam bude chcieť muž platiť môže, navyše k výživnému…

autor
1. sep 2024

@biba_18 ide mi o to, či ma nechce zase nejak okašlať, čo plánuje ...

biba_18
1. sep 2024

to sa nedá vylúčiť že nechce. ale súd by na to nemal prihliadať. ale ako vravím, vylúčiť sa nedá že nebude…

summer23456
2. sep 2024

Môže to byť výživné na tvorbu úspor, s ktorým ty nebudeš narábať. Ak má toľko peňazí, že mu chce aj sporit. Ale musíš dostať aj bežné výživné.

petulda333
2. sep 2024

Nie som odbornik,ale logicky mi to vychadza,zeby sa nato nemal brat ohlad. Spori im do buducna,ale deti potrebuju jest teraz. Cize vyzivne by ti mali dat normalne. To sporenie je jeho dobrovolne rozhodnutie. Ale snad odborne poradi @draik

tykat
2. sep 2024

Kolko rokov ma dcera? Ak je neplnoleta tak pokial viem vyzivne sa podla rozhodnutia sudu plati k urcitemu datumu k rukam rodica. Cize detsky ucet je v tomto uplne mimo kedze rodic s nim nevie disponovat.

vkatush
2. sep 2024

Teraz som možno úplne mimo, niekto ma opravte, ale nie je to tak, že ak má človek exekútora, tak ten nemôže siahnuť na detský účet?
Nemá manžel finančné problémy a potrebuje "odložiť" peniaze?

negymama
2. sep 2024

urcite sa na to prihliadat nemoze, ved ak je rodic disponent detskeho uctu neplnoleteho dietata, tak dnes tam bude mat nasporenu vysoku ciastku a zajtra ju ako disponent vyberie a na ucte je nula.
to by bol kazdy taky mudry sa vyvliect z vyzivneho akoze sporim dietatu. A den pred jeho plnoletostou vyberiem vsetky peniaze a je vymalovane.

cacianka
2. sep 2024

@vkatush keď si povinný (tzn. platiť dlžoby) dá posielať € na iný účet, na ten exekútor skutočne nemôže siahnuť, ale exekúciu predsa uplatňuje priamo zo mzdy. Na účte by však mohli byť úspory, nejaké € pomimo, dar od rodičov, dedičstvo, ale keby to zatajoval, alebo presúval, tak by išlo o klamanie veriteľa, a to by už mal prúser

cacianka
2. sep 2024

@negymama pravdu máš, sestra. výživné je prednostné, sporenie môže byť ale s účtom sa nesmie nakladať

biba_18
4. sep 2024

@vkatush akonáhle je to na detskom účte, sú to peniaze dieťaťa