Prosim pomozte... moze ma zamestnavatel nutit do iii. Piliera? Nechcem ho. Ake argumenty mam pouzit? Je mi z toho uprimne do revu :/
Asi si na rizikovom pracovisku, vtedy nieze zamestnavatel ale ty mas povinnost uzavriet zmluvu na 3.pilier a to do 30 dni od zaciatku vykonu prace
Tak to je už čo... Ešte nejaké poistenie nepoviem, ale že 3.pilier... To som ešte nepočula
http://www.employment.gov.sk/sk/socialne-poiste...
@dkethe ake mas dovody ze tam nechces vstupit? pokial nerobis rizikove prace nikto ta nutit nemoze. nepodpises zmluvu a hotovo, ak mas rizikove prace, je to povinne.
Dievcata spat k teme.
Zamestnavatel tvrdi ze vsetci vo firme ho maju a ja nemozem byt vynimka lebo tak to proste je!...
Branim sa tomu pretoze 1, mi idu kvoli tomu zobrat tu ciastku zo mDy 2. Mi zamestnavatel tvrdi ze som povinna bo maju vsetci
Tak mu povedz, že keď ti bude všetko on uhrádzať tak ok, ináč má smolu, budeš výnimka.
@dkethe tak to by si mala mat aj v zmluve, aj by si dostavala priplatky
ja to mam v robote tak, ze si mozem dat strhavat tolko % zo mzdy kolko chcem a zamestnavatel mi da tolko isto ako si prispejem ja, ale max 3% zo mzdy. ak nie si rizikova nikto ta nemoze nutit ze si musis prispievat do 3. piliera
Lebo ak naozaj ide O rizikovu prácu je povinný on všetko platiť.
nútiť ťa nemôže, jednoducho nepodpíšeš zmluvu a hotovo, ale nechápem, prečo nechceš, veď teba to nič nestojí a zamestnávateľ ti tam bude posielať peniaze... nechápem, že si niekto nechce uzatvoriť účet, kde mu druhý človek bude posielať každý mesiac peniaze... my by sme vo firme čo za to dali, ak by nám zamestnávateľ prispieval do tretieho piliera, a on nechce, lebo pre neho by to boli logický výdavky navyše...
Aspoň tak som to pochopila z toho článku
Za zamestnancov vykonávajúcich tzv. rizikové práce, ktorí majú uzatvorenú účastnícku zmluvu, platí príspevky zamestnávateľ, a to od prvého dňa výkonu danej práce. Zamestnanec počas obdobia vykonávania týchto prác príspevky môže, ale nemusí platiť.
len stale neviem co zakladatelka robi a ci do tej skupiny patri 😅
Ale V tom článku je že ona nemusí vôbec prispievat
záver: zisti si ci robis rizikove prace,
a) ak ano, III. pilier musis mat, ale ty osobne nemusis platit ani cent
b) ak nie, ziadnu zmluvu nepodpises, lebo nemusis a problem je vyrieseny. argumentovat nemusis nicim, proste III. pilier v takomto pripade je dobrovolny a ty zaujem nemas 😉
Z mojej sucasnej mzdy mi idu strhnut 3% ktore budu posielane do 3p. ZIADNY BENEFIT. akurat ze 3% mojich terajsich penazi uvidim za 35 rokov. Chapeme? Cokolvek dalsie si tam budem posielat je dalsie minus z mojej sucasnej mzdy. Chapeme sa?
Ako zistim ci patrim do rizik kategorii ak to nemam v zmluve? A toto je argument o ktory sa opieraju??
Nemôže. A netreba ti argumenty, proste nechceš a hotovo. Jedine, že ti tam bude iba zamestnávateľ dávať peniaze, potom kľudne.