Môže ísť otec na OČR so starším, keď som s mladším na materskej?

hilda08
10. okt 2022

Ahojte, moze ist otec na OČR na staršieho ked som s mladším na materskej? Vsetko co som vygooglila sa týkalo korony, tak ci ste niekto riešili teraz niekedy takúto situáciu. Dakujem

natalienka12
10. okt 2022

Samozrejme, ze ano.

evica17
10. okt 2022

@hilda08 môže, ale či ti dá lekárka ? Ja som bola v pôrodnici s mladším a muž chcel byť doma na ocr so starším aby dovolenku nebral toľko a teda vravela že toto ešte ok, ale ak by som bola j doma tam nemôže dať ocr jemu, iba ak by som sa ja nezvládla starať o deti

evica17
10. okt 2022

@hilda08 že im robía kontroly kvôli tomuto

hilda08
autor
10. okt 2022

@evica17 aha, lebo som nasla článok, ze pokial je to dieta ine ako to na ktoré poberá matka matersku tak sa to da, ale presne toho som sa obávala ze ak robia kontroly alebo co, nestojí to za zbytocne problem y

zooeynka
10. okt 2022

V pohode mozes. Mam to overene.

zooeynka
10. okt 2022

Dokonca moze muz brat ocr aj na dieta s ktorym si ty na RD. Ked ty si chora a nema sa kto postarat.

hilda08
autor
10. okt 2022

@zooeynka ale v tom prípade OČR dava moj lekár nie?

zooeynka
10. okt 2022

@hilda08 napisem moju skusenost, tipujem ze kazdy obvodak si to riesi po svojom. Bola som chora, doma mimino a skolkarka. Ja na RD. Muz volal obvodnej(mame spolocnu) ze potrebuje OCR na manzelku a ona zadrela ze ci mi je tak hrozne ze sa treba o mna starat. Tak vravi ze nie, ale mame male dieta o ktore sa treba. A ona ze tak volajte pediatrovi nech vystavi ocr na dieta. Pediater s tym nemal problem, ocr bola na mimino s ktorym som na RD. Takze ide to.

evica17
10. okt 2022

@zooeynka aj keď dieťa nemalo žiadny problém tak ti dali naňho ocr ?

zooeynka
10. okt 2022

@evica17 ano. Trebalo sa on postarat. Nemuselo byt chore

evica17
10. okt 2022

@zooeynka aha, lebo keď som bola v pôrodnici tak presne toto že sa trebalo postarať,mal rok a teda doktorka si vymýšľala diagnózu aby jej to prešlo vtedy.

zooeynka
10. okt 2022

@evica17 tak po porode ani mojmu muzovi obvodna nechcela dat ocr, ale ked som bola chora(a to si ani obvodak, ani pediater neoverili) tak nebol problem ocr na dieta.

evica17
10. okt 2022

@zooeynka zvláštne, pritom pôrod sa dá overiť cez poisťovňu ľahšie ako prípadná choroba čo si s ňou nebola pri dr.

zooeynka
10. okt 2022

@evica17 lutujem ze sme nemali otcovsku dovolenku uz vtedy :/

evica17
10. okt 2022

@zooeynka veď toto, to je super vec že to dali. To tej žene riadne pomôže, hlavne ak má viac detičiek. Môj bol so mnou týždeň doma a teda som to veľmi využila,jeho pomoc a aj on,že mohol byť s deťmi viac. Hlavne na rozbeh kojenia je to paráda, že staršieho má na starostu on a mamička sa venuje čisté bábätku.

hilda08
autor
10. okt 2022

@zooeynka no my sme mali podobný prípad ale ja som musela ist osobne k obvodnému, ktorý usúdil, ze sa postarať zvládnem, tak nedal. Pediatrička dala ale mužovi to v práci nezobrali, ze to musi dat obvodný.

elanor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elanor
10. okt 2022

@zooeynka na tlacive ocr sa vtedy nevypisuje cast A, ze je chore dieta, ale cast C, ze sa o neho nemoze starat osoba, ktora sa o neho inak stara. A male dieta potrebuje starostlivost bez ohladu nato ci je chore ci zdrave, cize ano, da sa v takom pripade vystavit ocr na uplne zdrave dieta.
Staci si tie tlaciva raz poriadne precitat...

zooeynka
10. okt 2022

@elanor asi ano, detaily si uz nepamatam

zooeynka
10. okt 2022

@hilda08 tak ja som bola fakt v stave ze by som k obvodnej nedokracala. Ale kazdopadne svinstvo ze tvo tvojmu muzovi neuznali