Dobrý večer.Moze exekútor zablokovať kartu pri dlhu vo výške 150€ ? Alebo si len stiahne tú čiastku? Ďakujem
@markusrasford To vážne?Ja som si myslela že si len stiahne dlžnú sumu.
Tak ešte svoje poplatky si nauctuje tie budú viac ako dlžná suma
@markusrasford no dlžná suma je 45€ a poplatky sú 105€
Len si stiahne čiastku, nezablokuje cely ucet a banka si stiahne poplatky za vybavenie exekúcie. Nebolo by lepsie tu exekuciu zaplatit a spojit sa s exekútorom?
@betulinka1 Áno chystám sa ho kontaktovať v pondelok.Dnes mi prišiel papier.Ze mám uhradiť do 15 dní.
Choď do banky, urob dobrovoľnú úhradu exekúcie a do budúcna sa exekúcii vyhni 😉.
Musíš platiť včas dlžnú sumu. Aby sa ti daná čiastka nenavýšila. Účet nezablokuje
@jaaty Nebolo to úmyselne neplatenie.Ale ušla mi jedna splátka za spotrebič z roku 2019.
Chápem, ale po jednej nezaplatenej splátke nepríde exekúcia. Predchádzajú tomu výzvy od oprávnenej osoby . Takto si komplikuješ cestu k peniazom z banky do budúcna (napr. hypotéka,…) Zreba to dať čo najskôr do poriadku, nech dlh nerastie.
@jaaty No ale prišiel mi dnes papier.A výzvy mi žiadne nechodili.
Pozor aj na poplatky v banke. Za exekuciu na ucete sa plati. Rychlo to vyries.
Smer banka a hneď uhradiť. Po splatení vie banka okamžite účet odblokovať.
@jaaty bez súhlasu exekútora sa účet neodblokuje
@markusrasford odblokuje, banka pri dobrovoľnej úhrade komunikuje priamo s exekútorom.
@jaaty áno dobre pises komunikuje s exekútorom. A dokonca dlžník musí požiadať o odblokovanie pisomne
... citujem... Ale ušla mi jedna splátka za spotrebič z roku 2019. ..No ale prišiel mi dnes papier. A výzvy mi žiadne nechodili. ....
Ty si nesleduješ svoj účet? Či máš všetko uhradené? Je to síce 6 rokov. Nedá sa ti spätne skontrolovať výpis z účtu? Či prebehli všetky splátky? Lebo.. môže sa stať, že i oni majú chybu a danú sumu spárovali na nejakú faktúru v tej istej sume... Možno majú kontrolu a zistili že im chýba celá splatná suma...
Lebo je divné, že na konci roka 2019 ťa neinformovali . Nezmenila si adresu?
Pri nedodržaní splátkového kalendára som informovala písomne danú osobu.
@markusrasford ked su peňažné prostriedky na ucte exekútor nebude blokovať cely ucet. Exekútor si stiahne celu sumu, uroky, poplatky sudne, poplatky exekučné a ucet funguje dalej. Blokne cely ucet iba ak su tam neni peniaze a bloknuty ucet je kvoli tomu, ze sa “caka” kym tam nieco pride. Naco by blokoval ucet, kde je napriklad 10.000€ a on ma v exekúcii 200€? Ked ma zaplatenú celu sumu on musi následne exekuciu zastavit. V sucasnosti to ide velmi rychlo. Po zaplatení spravidla do 15 dni uz aj vydávajú upovedomenia o ukončení exekúcie a doručujú oprávnenému a povinnému.
Nic Ti nezablokuju, ak zaplatis v lehote 15 dni, ako Ti exekutor napisal. Zaplat, posli exekutorovi potvrdenie o platbe a popros ho, aby Ti vystavili potvrdenie o splateni.
@betulinka1 kto ma 10000 e na účte ten nemá exekúciu za 45 e
@markusrasford tak ale nevedela o tom. Keby vedela, zaplati. Aj keby mala 1000€ na ucte jej nezablokujú celu sumu, ked si vie exekútor stiahnut 200€ a ma zaplatene vsetko. Nemoze blokovať cely ucet. 10.000€ bol ako priklad 🙈🙈🙈
@mk1111111111 A keď zaplatím najprv tú dlžnú čiastku 45€ a neskôr súdne trovy?Lebo naraz sa mi to nedá zaplatiť.
Musis vsetko naraz zaplatit
@marca12 No len naraz sa mi to nedá.
Volaj exekutorovi, skus sa dohodnut. Ale hned v pondelok, nie, ze budes cakat do posledneho dna.
Môže aj pri 10 e