Môže banka vziať nehnuteľnosť a dať ju do dražby?

21. mar 2022

Znamy ma hypoteku kde rucil nehnutelnostou,ktora ma hodnotu 200000 e,dlh voci banke je 20 tis,mozu mu pro neplati vziat nehnutelnost,resp dat do drazby?

liljana
21. mar 2022

Ked nou ruci, tak ano, mozu ju dat do drazby. A ked ta drazba bude zmanipulovana, predaju mu nehnutelnost za ovela nizsiu cenu, nez aku ma. Preco radsej nevyplati hypo?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivicka0502
21. mar 2022

samozrejme že môžu - to je princíp ručenia. Ak nesplácaš a nekomunikuješ, zoberieme záruku a z toho sa dlh vyplatí. Samozrejme ak vydražia viacej zvyšok pôjde majiteľovi ale nikdy sa dražba neoplatí.

sissy27
21. mar 2022

no ono pointa hypo je presne v tomto - banka požičia nejakú sumu za nejakú zálohu - nehnuteľnosť. Buď budeš riadne splácať, alebo si banka uplatní svoje práva a vezme nehnuteľnosť, predá a vyrieši podlžnosti.

veronika3110
21. mar 2022

veru.. ako hovoria baby... dlh sa vyrovná a určite sa vydraží sa takú sumu akej je dom hodnoty... to ani náhodou... a ak si myslí, že na tom zarobí.....tak to určite nie... príde o všetko

veronika3110
21. mar 2022

ešte ak sa nevydraží na prvýkrát, ide ďalšie kolo, stále s nižšou hodnotou... tým pádom aj narastajú náklady na dražobné konanie... takže sa kludne môže stať že aj po dražbe domu ostane dlžný... práve preto, že dom sa predá lacno, dlh sa dajme tomu vyplatí, ale aj za náklady treba platiť... a už potom neviem čo mu vezmú

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
21. mar 2022

Ano, samozrejme mozu, bude to ae posledna moznost. Najskor skusia exekuciu a pod.

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz