Ahojte, brali ste si niekto mladomanželsku pôžičku? Aké s tým máte skúsenosti? Náš odrádza, že plocha novostavby by musela byť max 120m zda sa nám to malo a celkovo sa mi nezdá, že by to bolo až také super lebo by si to bral každý a nemám pocit že by si to ľudia brali viac ako z banky. Čo myslíte? Ísť do toho?
@sajmonka_1216 práve teraz je tam 1% úrok
Netuším, či správne budem písať, tak ak nie, sorry. Ak myslíš tú cez sfrv
120 je na dom, ale neráta sa terasa, garáž do 25 alebo 30m. Ide o zastavanú plochu, takže ak robíš poschodový, neráta sa to napr 80 prízemie a 80 poschodie je 160, takže neplatí. Ak bungalov, tak tie sa aj tak robia okolo 100-120 v dnešnej dobe.
Veľa ľudí to neberie, lebo musíš vydokladovať všetko. A mnohí (hlavne ak sú z dediny, s veľkou rodinou) si chcú časť postaviť svojpomocne. Čo proste nezdokladuješ, že ujo Peťo ti bol pomáhať robiť platňu a strýko Jožko elektrikár ti urobil rozvody.
Lákavá ponuka stáleho a hlavne nízkeho úroku. Poznám ľudí, čo brali cez sfrb a postavili, ale viac je takých, čo poberú hypo. Niektorí ani netušia, že taká možnosť je.
Sama neviem, či by som do toho šla, musela by som sa viac spýtať zodpovednej osoby na podmienky. Ale napr naši sa vďaka tomu pred 20 rokmi zbudovali.
My sme riešili hypoteku pred 2 rokmi cez finančného a ten nám povedal že sa to neoplatí, nakoľko vtedy ponúkali tieto mladomanzelske oveľa vyššie úroky než ktorákoľvek banka.. ono to znie lákavo, ale nie je to až tak výhodne.. (resp nebolo) teraz to asi tiež nebude žiadna sláva, ale treba sa popýtať..